Момчиловић: Немојте расипати гласове у Братунцу!

Кандидат ДНС-а за начелника општине Братунац Божо Момчиловић упозорио је вечерас да улазак свих пет српских кандата у предизборну кампању ствара реалну шансу једином бошњачком кандидату Рефику Бегићу да буде изабран за начелника општине Братунац. Момчиловић је рекао Срни да је с циљем заштите српских националних интереса и даље спреман да се повуче из изборне […]

субота, септембар 22, 2012 / 09:38

Кандидат ДНС-а за начелника општине Братунац Божо Момчиловић упозорио је вечерас да улазак свих пет српских кандата у предизборну кампању ствара реалну шансу једином бошњачком кандидату Рефику Бегићу да буде изабран за начелника општине Братунац.

Момчиловић је рекао Срни да је с циљем заштите српских националних интереса и даље спреман да се повуче из изборне трке и својим бирачима препоручити да гласају за заједничког кандидата за кога би се договорила СДС и СНСД.

Он је подсјетио да је тај приједлог Општински одбор ДНС-а у Братунцу изнио на заједничком састанку са представницима општинских одбора СДС-а и СНСД-а прије скоро мјесец дана, али се ове двије, најјаче партије на локалном нивоу, о томе нису могле договорити.

Кандидат СНСД-а Миладин Јовановић каже да је његова партија још у мају била за договор око заједничког кандидата, али да испред СДС-а не буде Недељко Млађеновић, јер је на функцији начелника општине Братунац већ 11 година.

Кандидат СДС-а за начелника општине Братунац Млађеновић рекао је да заједнички кандидат из ове општине требало да буде из СДС-а, јер је СДС подржао Весну Кочевић из СНСД-а као заједничког кандидата за начелника општине Сребренице.

На локалним изборима 7. октобра на бирачком списку за општину Братунац регистровано је 17.945 бирача, од којих је нешто више од 5.000 Бошњака, а око 12.900 Срба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *