Мокра Гора: Умјесто никла истраживаће се извори термалне воде

Српски режисер Емир Кустурица рекао је Срни да ће се на територији Парка природе и Мокре Горе, умјесто налазишта никла, истраживати евидентно постојање термалних и љековитих вода. "У дужем разговору са министром природних ресурса и просторног планирања Србије Миланом Бачевићем договорили смо се да се нађе соломонско рјешење и омогући истраживање на овом терену, али […]

субота, октобар 13, 2012 / 09:26

Српски режисер Емир Кустурица рекао је Срни да ће се на територији Парка природе и Мокре Горе, умјесто налазишта никла, истраживати евидентно постојање термалних и љековитих вода.

"У дужем разговору са министром природних ресурса и просторног планирања Србије Миланом Бачевићем договорили смо се да се нађе соломонско рјешење и омогући истраживање на овом терену, али не налазишта никла, већ подземних вода које могу донијети добробит овој туристичкој дестинацији", рекао је Кустурица.

Он је нагласио да је договорено да се приватни и јавни сектор укључи у истраживање бушотина термалних и љековитих вода које обилују великом количином магнезијума и других метала важним за људски организам.

"То истраживање искључује истраживања никла", категоричан је Кустурица.

Он је као примјер постојања љековитих вода навео досадашња научна испитивања и сазнања, али и искуство једног рабаџије из села Пањка у Мокрој Гори који је због тешких послова оболио од болести срца коју је излијечио тако што је годину дана пио воду са љековитог извора у овом мјесту.

Власник компаније "Србија никл" Радомир Вукчевић рекао је данас у Београду да је ова фирма припремила нову апликацију за концесију на истраживање никла у Мокрој Гори, али и у Републици Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *