МОК одузео злато Билоногу са ОИ у Атини

Међународни олимпијски комитет (МОК) одузео је данас четири медаље са Олимпијских игара у Атини, међу којима и злато Украјинца Јурија Белонога у бацању кугле, због позитивног налаза на накнадном антидопинг тесту. Истовремено, освајач бронзе на ОИ у Сиднеју 2000. Американац Ленс Армстронг, за сада због процедуралних разлога, може да задржи одличје, али не задуго. Извршни […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 13:45

Међународни олимпијски комитет (МОК) одузео је данас четири медаље са Олимпијских игара у Атини, међу којима и злато Украјинца Јурија Белонога у бацању кугле, због позитивног налаза на накнадном антидопинг тесту.

Истовремено, освајач бронзе на ОИ у Сиднеју 2000. Американац Ленс Армстронг, за сада због процедуралних разлога, може да задржи одличје, али не задуго.

Извршни одбор МОК дисквалификовао је четворо атлетичара пошто су њихови узорци били позитивни на анаболичке стероиде на поновном тестирању ове године.

Међу дисквалификованим атлетичарима је, поред освајача злата Билонога, сребрни у бацању кладива Белорус Иван Тихан и две бронзане у бацању кугле и диска – Рускиње Светлана Кривељова и Ирина Јаченко.

МОК је нагласио да ће од Међународне атлетске федерације затражити да врати медаље дисквалификованих атлетичара, као и да успостави одговарајући поредак првопласираних.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *