ММФ у октобру снижава прогнозе раста глобалне економије

Међународни монетарни фонд (ММФ) ће вjероватно наредног мjесеца снизити прогнозе раста глобалне економије, изјавила је у Вашингтону директорка ММФ Кристин Лагард. „Настављамо да прогнозирамо постепени опоравак, али глобални раст ће вjероватно бити нешто слабији од онога што смо предвиђали јулу”, рекла је директорка Лагард, а пренијела француска новинска агенција АФП. ММФ је најавио да ће […]

уторак, септембар 25, 2012 / 08:14

Међународни монетарни фонд (ММФ) ће вjероватно наредног мjесеца снизити прогнозе раста глобалне економије, изјавила је у Вашингтону директорка ММФ Кристин Лагард.

„Настављамо да прогнозирамо постепени опоравак, али глобални раст ће вjероватно бити нешто слабији од онога што смо предвиђали јулу”, рекла је директорка Лагард, а пренијела француска новинска агенција АФП.

ММФ је најавио да ће 9. октобра, на годишњем састанку у Токију, објавити најновије прогнозе раста глобалне економије.

Та организација је у јулу прогнозирала глобални раст од 3,5 одсто у 2012. и 3,9 одсто у 2013. години.

„Моја главна порука данас је хитна потреба за спровођењем политичких акција које су неопходне како би се обезбиједио опоравак глобалне економије”, рекла је Лагард.

Лагардова је казала да је Европа очигледно и даље епицентар кризе и мјесто на коме је најпотребније предузимање одређених акција.

Директорка ММФ је, такође, указала на хитност формирања банкарске уније еврозоне.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *