Митровић: Тужилаштво нас обмањује, нико не гони Дудаковића

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић изјавио је да ова организације више не вјерује замјенику главног тужиоца Тужилаштва БиХ Весни Будимир, јер их годинама обмањује. "Послије достављања додатних доказа о злостављању и убиству заставника Војске Српске Радета Рогића из којих је јасно да је за то одговоран […]

среда, децембар 5, 2012 / 09:29

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић изјавио је да ова организације више не вјерује замјенику главног тужиоца Тужилаштва БиХ Весни Будимир, јер их годинама обмањује.

"Послије достављања додатних доказа о злостављању и убиству заставника Војске Српске Радета Рогића из којих је јасно да је за то одговоран бивши командант Петог корпуса Армије РБиХ Атиф Дудаковић, в.д. замјеника главног тужиоца Тужилаштва БиХ Весна Будимир послала нам је допис у којем се наводи да ће убрзо бити подигнута оптужница против Дудаковића, али ми јој више не вјерујемо, јер нас годинама обмањује", навео је Митровић.

Он је за "Глас Српске" рекао да је тај допис стигао прије неколико дана.

Митровић је истакао да је дефинитивно јасно да је у том предмету ријеч о политичком утицају, додајући да, условно речено, постоји невидљива сила која утиче на тај предмет, исто као што постоји и самоцензура у Тужилаштву БиХ.

"Знам да и у том предмету у бошњачком интересу раде припадници расформиране тајне бошњачке службе АИД. Најбољи примјер за то је случај бившег главног тужиоца Милорада Барашина којег су склонили кад је најавио да ће до јуна донијети тужилачку одлуку у предмету Дудаковић", рекао је Митровић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *