Митровић тужи Шукала

Предсједништво Српске напредне странке Републике Српске предложило је данас да буде подигнута кривична пријава против бившег предсједника странке Адама Шукала и да се покрене дисциплински поступак, те да буде затражено његово искључење из странке, изјавио је предсједник СНС-а Хаџи Јован Митровић. Митровић је, након сједнице Предсједништва странке, рекао Срни да постоји сумња да финансијски извјештај […]

субота, март 19, 2011 / 19:29

Предсједништво Српске напредне странке Републике Српске предложило је данас да буде подигнута кривична пријава против бившег предсједника странке Адама Шукала и да се покрене дисциплински поступак, те да буде затражено његово искључење из странке, изјавио је предсједник СНС-а Хаџи Јован Митровић.

Митровић је, након сједнице Предсједништва странке, рекао Срни да постоји сумња да финансијски извјештај за 2010. годину није у реду и да, на неки начин, није поштован Статут странке када је у питању утрошак средстава, који је приказан у извјештају.

"Предсједништво странке је констатовало да је Шукало најодговорнији, јер је давао овлашћења да неки други раде неке ствари без икаквог обавјештавања или добијања сагласности од Предсједништва, односно органа странке, што је обавеза по Статуту", рекао је Митровић.

Он је истакао да је Надзорни одбор странке, анализирајући финансијски извјештај, констатовао да код утрошка средстава који су приказани, као и потписивања уговора који се врше са јавним информативним кућама, није поштован Статут СНС РС.

"Била је обавеза потписника уговора да првенствено обавијести органе странке, односно Предсједништво странке које треба да одлучи о томе и прихвати тако нешто, а потом и Главни одбор", рекао је Митровић.

Он је рекао да је Предсједништво формирало Информативну службу странке, за чијег шефа је изабран Предраг Лакета. "Формирањем ове службе брже ће циркулисати информације о активностима странке у наредном периоду", објаснио је Митровић.

Он је додао да је за предсједника Округа три (Изборна јединица три), предложен Вељко Деспотовић, о чему ће Главни одбор странке на наредној сједници заузети коначан став, односно потврдити његов избор.

Предсједништво СНС РС данас је одржало сједницу у новим просторијама, у Бањалуци. 0 КОМЕНТАРА

  1. „Предсједништво странке је констатовало да је Шукало најодговорнији, јер је давао овлашћења да неки други раде неке ствари без икаквог обавјештавања или добијања сагласности од Предсједништва, односно органа странке, што је обавеза по Статуту“, рекао је Митровић.
    богами, мени се чини да ово јовандека преко шукала удара по свом генсеку алаџићу. биће весеља кад се све распетља. непостојећи предсједник јовандека, непостојеће његове странке, без судских папира, пријети кривичним гоњењем. ко га јадног овако савјетује.

  2. Ово је баш ружно за гледати са стране. Шта тај Митровић мисли мени није уопште јасно. И у праву је Борис801 да Митровић није предсједник. Можда има већину али није званични предсједник, али бар се види кога Срна гура за предсједника…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *