Митровић продао фабрику воде да одржи Пинк

После више од годину дана контроверзних информација и гласина о пословању ТВ Пинк, власник Жељко Митровић промовисао је јуче нови слоган предстојеће сезоне „Гледајте домаће”, објавивши како је коначно затворена финансијска рупа компаније, која је износила око 40 милиона евра. Предсједник „Пинк медија групе” после 15 година поново ступа на оперативну функцију генералног директора компаније, […]

уторак, август 28, 2012 / 08:13

После више од годину дана контроверзних информација и гласина о пословању ТВ Пинк, власник Жељко Митровић промовисао је јуче нови слоган предстојеће сезоне „Гледајте домаће”, објавивши како је коначно затворена финансијска рупа компаније, која је износила око 40 милиона евра.

Предсједник „Пинк медија групе” после 15 година поново ступа на оперативну функцију генералног директора компаније, чиме је заправо потврдио да је његово свакодневно присуство у компанији неопходно како би се поново покренула машинерија најгледаније српске комерцијалне телевизије.

– Најважније реформе су програмске, где ће, надам се, гледаоци бити пријатно изненађени, јер ће гледати 35 пројеката на недељном нивоу, од којих је 10 нових – каже за „Политику” Жељко Митровић, који је јавности јуче представио нови менаџмент.

Према његовој оцјени, највеће појачање је Естонац Тармо Крим, који је држао диригентску палицу на последњих 10 такмичења за „Пјесму евровизије”.

– Тармо ће креирати нови визуелни идентитет ТВ Пинк – напомиње Митровић, подсећајући да је Естонац богато двадесетогодишње искуство из области продукције стекао радећи најпре као уредник, а затим и продуцент информативног програма на националној телевизији Естоније.

На наше питање, како је успио да покрије финансијску рупу у обртном капиталу од 40 милиона евра, Митровић одговара да је тај губитак затворен уз вишемилионску помоћ „Пинкових” ћерки компанија „Ер пинк”, „Пинк БиХ” и „Пинк Црна Гора”, демантујући да су регионалне телевизије у финансијским проблемима.

Истакавши да је финансијска стабилност и апсолутна ликвидност успостављена после годину и по дана тешке борбе, Митровић каже да је извршио и личну докапитализацију „Пинка”, продајом појединих делова система, као што је фабрика воде „Ива”.

– ТВ Пинк се није продао ине намеравам да га продам – напомиње Митровић, појашњавајући да је кабловски оператер СББ помогао ТВ Пинк плаћањем унапред услуга из потпуно нових облика дистрибуције, као што су веб и ај-пи-ти-ви. Међутим, тврди Митровић, то не значи да је СББ својим капиталом ушао у Пинк.

– Са СББ имамо много операција на различитим територијама. У овом тренутку емитујемо 18 програма са предзнаком „пинк”, који су од великог значаја за највеће провајдере – констатује власник и директор ружичасте телевизије.

Митровић каже да су јуче исплаћене све заостале плате радницима ТВ Пинка.

– То је мој гест првог радног дана на позицији генералног директора. Купили смо и два велика репортажна шлепера од Државне телевизије Аустрије (ОЕРФ), надградили смо светлосни виртуелни парк у студију у Шимановцима, који је сада обогаћен за више од 200 интелигентних расветних тела – наглашава Жељко Митровић.

На наше питање да ли ће исплатити плате запосленима на ТВ Авала, Митровић понавља да је он мањински власник те телевизије.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *