Митинг подршке генералу Ђукићу

„Ослободите невиног генерала Новака Ђукића“, поручено је данас са митинга подршке генералу Војске Републике Српске, Новаку Ђукићу одржаном у Доњим Колима код Бањалуке, родном мјесту генерала. Више стотина људи, бивших бораца Војске Републике Српске,мјештана села са Мањаче, али и других околних мјеста, окупило се у Доњим Колима на Мањачи на митингу подршке генералу Војске РС,Новаку […]

недеља, март 20, 2011 / 20:02

„Ослободите невиног генерала Новака Ђукића“, поручено је данас са митинга подршке генералу Војске Републике Српске, Новаку Ђукићу одржаном у Доњим Колима код Бањалуке, родном мјесту генерала.

Више стотина људи, бивших бораца Војске Републике Српске,мјештана села са Мањаче, али и других околних мјеста, окупило се у Доњим Колима на Мањачи на митингу подршке генералу Војске РС,Новаку Ђукићу којег је Суд БиХ осудио на 25 година затвора због случаја "Тузланска капија".

"Ослободите невиног генерала Новака Ђукића“, поручено је данас са митинга подршке генералу Ђукићу одржаном у Доњим Колима код Бањалуке, родном мјесту генерала.

Са митинга је поручено да правосудне институције БиХ не могу више овако функционисати јер се у њима суди само Србима!

Позван је предсједник РС Милорад Додик и институције РС да се максимално ангажује на ослобађању генерала Ђукића али и других Срба којима су судило у Суду БиХ.

Ово је био први митинг подршке генералу Ђукићу а ускоро ће бити организовани на Тргу Крајине у Бањалуци али и испред зграде Суда БиХ у Сарајеву.

Генерала Војске РС Новака Ђукића Суд БиХ осудио је на 25 година затвора јер је наводно директно наредио 25.маја 1995 године да се гранатира тузланска капија када је погинуло 71 лице.Генерал Ђукић је затражио да се утврди истина о дешавањима у Тузли јер се пресуда заснивала искључиво на вјештачењу Берка Зечевића који није по занимању балистичар.Генерал је осуђен иако нико од свједока није изјавио да је Тузла била гађана топовима а није утврђено да постоји било каква наредба-писмена или усмена да је то он наредио !Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *