Mишићева поручује Влади: Прво прогутајте највеће жабе

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да се нова влада Српске мора у старту суочити са рјешавањем најкрупнијих проблема у Републици, а то су висока стопа незапослености и непровођење закона, које иде на штету радника и грађана Српске. “Нова Влада Српске мора се суочити са брзом и чистом ревизијом у јавним предузећима и […]

уторак, март 5, 2013 / 16:10

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да се нова влада Српске мора у старту суочити са рјешавањем најкрупнијих проблема у Републици, а то су висока стопа незапослености и непровођење закона, које иде на штету радника и грађана Српске.

“Нова Влада Српске мора се суочити са брзом и чистом ревизијом у јавним предузећима и установама – од начина пословања, питања проновјера до увођења јавне конкуренције у запошљавању”, рекла је Мишићева данас новинарима у Бањалуци, након консултација са мандатаром за састав нове владе Српске Жељком Цвијановић.

Мишићева је рекла да је синдикат затражио од мандатара да одмах по формирању владе на дневном реду буде лоша одлука о смањењу плата буџетским корисницима за 10 одсто.

“Тражимо од нове владе повлачење и измјену закона о платама у јавним фондовима, јер је овај закон потпуно непримјењив”, истакла је Мишићева.

Мишићева је рекла да је синдикат од мандатара затражио да се побољша позиција радника запослених у привреди Српске.

Он је напоменула да први пут у историји Република Српска има жену кандидата за предсједника владе, што је оцијенила као освјежење.

“То је освјежење и другачије је у односу на комуникацију на коју смо навикли раније са кандидатима за предсједника владе, који су били мушкарци”, рекла је Мишићева и додала да то даје “једну другачију енергију”.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *