Мишчевић: Србија на страни БиХ

Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић рекла је да је Србија апсолутно на страни Босне и Херцеговине.  "Званични став српске политике је да се Србија не меша у унутрашње ствари својих суседа, да је за Србију прихватљиво свако решење које у БиХ буде постигнуто, те да подржава европски пут и напоре ове наше […]

уторак, март 4, 2014 / 12:24

Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић рекла је да је Србија апсолутно на страни Босне и Херцеговине.

 "Званични став српске политике је да се Србија не меша у унутрашње ствари својих суседа, да је за Србију прихватљиво свако решење које у БиХ буде постигнуто, те да подржава европски пут и напоре ове наше суседне државе", рекла је Тања Мишчевић у интервјуу сарајевском Ослобођењу.

Наводећи да постоје паралелне везе са Републиком Српском, Мишчевић је истакла да су оне засноване на Дејтонском споразуму и да се он тиме не крши.

"Нећемо бирати страну! Али, неће Србија стајати ни на једну ни на другу, ни на трећу страну када се буде доносила било каква одлука. Ми покушавамо у сваком нашем разговору с Европском комисијом и државама чланицама да упозоримо на потребу јасне перспективе интеграција за сваког од наших суседа, укључујући и БиХ", рекла је Мишчевић.

Како је додала, то је позитивно утицало на Србију у смислу напретка и превазилажења неких тешких ствари и предузимању неких тешких корака, па мислимо да то може имати исти такав ефекат и на наше сусједе.

"Ми смо ту спремни потпуно технички да помогнемо ако је било каква помоћ потребна", рекла је Мишчевић, а пренијела је агенција Фена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *