Мирјанић: Договорили смо се с Млијекопродуктом да откупљује млијеко од свих фармера

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је да је са руководством „Млијекопродукта“ из Козарске Дубице договорена сарадња која је потребна да би ово предузеће и убудуће дало пуни допринос да млијеко буде откупљено од свих фармера у Српској, те прерађено и пласирано на тржиште у мјери у којој је то могуће. […]

петак, април 3, 2015 / 15:19

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић рекао је да је са руководством „Млијекопродукта“ из Козарске Дубице договорена сарадња која је потребна да би ово предузеће и убудуће дало пуни допринос да млијеко буде откупљено од свих фармера у Српској, те прерађено и пласирано на тржиште у мјери у којој је то могуће.

"Чинићемо заједничке напоре да градимо услове за освајање других тржишта и у том смислу смо већ постигли договор који је постојао и раније, а чије провођење је потребно усагласити на нивоу БиХ", изјавио је Мирјанић.

Он је, након састанка са руководством предузећа "Млијекопродукт", потврдио да је постигнут договор о начинима на који ће то предузеће сервисирати све пољопривредне произвођаче који производе млијеко на подручју цијеле Републике Српске и договорили наредне мјере у том смислу.

"Договорили смо се да ћемо помоћи у финансирању текућих обавеза које има `Млијекопродукт` када је ријеч о плаћању млијека пољопривредним произвођачима и набавку репроматеријала за производњу и прераду", рекао је Мирјанић новинарима у Козарској Дубици.

Он је нагласио да "Млијекопродукт" представља прерађивачки капацитет у Републици Српској који има највеће значење у правом смислу те ријечи, не само због снабдијевања тржишта, већ због сервисирања бројних пољопривредних произвођача који се баве мљекарском производњом.

"То је капацитет на који је Република Српска и раније рачунала и на који и сада и убудуће рачуна и даће пуну подршку да се тај капацитет не само одржи, већ да настави са развојем и ширењем лепезе прераде и повећањем броја финалних производа на бази млијека", нагласио је Мирјанић.

Он је потврдио да га је руководства "Млијекопродукта" данас информисало да су у предузећу започели развој нових производа на бази сировог млијека.

"То је добра оријентација и на томе треба инсистирати. Мислим да је то корак који иде у добром правцу и зато ће ово предузеће имати пуну подршку и Министарства и Владе Републике Српске", закључио је Мирјанић.

Маркетинг менаџер у "Млијекопродукту" Владо Сандић изјавио је да ово предузеће и даље послује на уобичајен начин и откупљује млијеко од произвођача као што га је и раније откупљивало.

"Надамо се да ћемо задржати тај откуп на нивоу који смо имали. Потребна је помоћ институција у превладавању неких проблема, типа извоза у земље ЕУ и ту очекујемо помаке у току ове године", рекао је Сандић.

Он је потврдио да је у предузећу у току развој нових производних линија, али није могао прецизирати о каквим производима је ријеч.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *