Министри: Уништена половина најплоднијег тла које имамо

Скоро половина најплоднијег дијела Српске је уништена, око 70 хиљада хектара је под водом, дио пруге од Добоја ка Шамцу готово да мора поново да се уради, а све док се не изврши потпуна дезинфекција и не обезбиједи питка вода постојаће опасност од епидемије. "Док се на заврши потпуна асанација поплављених подручја и не обезбиједи […]

понедељак, мај 26, 2014 / 22:55

Скоро половина најплоднијег дијела Српске је уништена, око 70 хиљада хектара је под водом, дио пруге од Добоја ка Шамцу готово да мора поново да се уради, а све док се не изврши потпуна дезинфекција и не обезбиједи питка вода постојаће опасност од епидемије.

"Док се на заврши потпуна асанација поплављених подручја и не обезбиједи сигурно снабдијевање питком водом, епидемиолошка ситуација у Српској ће бити врло нестабилна", изјавио је министар здравља и социјлане заштите Драган Богданић.

"У наредна два дана, Влада Српске утврдиће неопходне активности на санирању стања и обнове производње", рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић.

Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић изјавио је да груба процјена штете од поплава на путној инфраструктури у Српској износи око 80 милиона КМ, а на жељезници око 50 милиона КМ.

Чубриловић је рекао да "Жељезнице РС" трпе индиректну штету око 2,5 милиона КМ, јер нема превоза између Омарске и Жељезаре у Зеници.0 КОМЕНТАРА

  1. Koja li je to lopovska vlast smislila da se taj rudnik željezne rude da stranicma da bi željezničari prevodili rudu u željezari Zenicu. Ova vlast narodu ne da čak ni rudu u svom rudniku da kopa i prodaje, nego to mora pokloniti strancu. Ne zna se jel luđi narod što kriminalce na otjera s vlasti motkama, jer su mu sve oteli, ili ovi iz vlasti koji su narod ubidili da je dobro za njih što je rudnik predat u ruke stranicma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *