Министарство науке такође азбуку налази западнобалкански недостојном

Службеник за односе с јавношћу Драгана Рађан сматра да азбука није достојно писмо да би се одређене манифестације у којима министарство учествује написале њоме.

четвртак, септембар 28, 2017 / 14:57

У овом случају можемо конкретно идентификовати особу која сматра да се термини и називи из „узвишених цивилизација“ не могу преводити и још мање писати српским писмом. Управо оно за шта прима плату:

Министар науке и технологије Јасмин Комић учествовао је данас у раду шесте министарске конференције у Београду “Western Balkans Platforms on Education and Training & Research and Innovation” и предложио оснивање фонда или сличног облика организовања за истраживање и развој, који би суфинансирала Европска унија за земље западног Балкана чија су улагања мања од 0,8 одсто БДП-а.

Комић је истакао да Министарство науке и технологије РС подстиче регионалну и међународну научну сарадњу међу истраживачима и истраживачким организацијама.

– Ми промовишемо значај прекограничне сарадње кроз програм ИПА II и друге регионалне програме Европске комисије, као што је Дунавски прекогранични програм или Јадрански програм. Финансијски подржавамо наше истраживачке организације да буду активнији у Хоризон 2020, COST акцијама и ЕУРЕКА. Министарство доприноси јачању регионалне сарадње у области истраживања и развоја кроз спровођење Стратегије 2020 за југоисточну Европу (Регионална стратегија за иновације и развој) и иницијативе које спроводи Савјет за регионалну сарадњу. Током посљедњих неколико година Министарство је учествовало у различитим регионалним и међународним пројектима чији је циљ био унапређење доношења одлука у области истраживања и иновацију – рекао је Комић и додао да је кључни стратешки циљ у истраживању и развоју истраживачка изврсност, која укључује и центре изврсности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *