Министарство: Могућност слања руских бродова у Тартус

Руско министарство одбране потврдило је данас да постоји могућност слања руских бродова за снабдевање у сиријску медитеранску луку Тартус да би се обновиле резерве руских ратних бродова прије њихвог пута за Црно море. Имајући у виду могућност слања групе бродова руске морнарице у Црно море, што подразумјева дуже путовање, команда ће планирати обнављање резерви или […]

субота, август 4, 2012 / 08:32

Руско министарство одбране потврдило је данас да постоји могућност слања руских бродова за снабдевање у сиријску медитеранску луку Тартус да би се обновиле резерве руских ратних бродова прије њихвог пута за Црно море.

Имајући у виду могућност слања групе бродова руске морнарице у Црно море, што подразумјева дуже путовање, команда ће планирати обнављање резерви или бродовима за снабдјевање на мору или резервама из руске логистичке базе у Тартусу које ће допремити исти бродови за снабдјевање, рекао је извор из министарства одбране агенцији Итар-Тас.

Министарство одбране потврдило је да ће у групи бродова за Црно море бити „Вицеадмирал Кулаков”, велики брод за борбу против подморница из Сјеверне флоте и два брода за снабдјевање из Црноморске флоте, танкер „Иван Бубнов” и тегљач МБ-304, који се налазе на чекању у источним дијеловима Медитерана.

Када се „Вицеадмирал Кулаков” и два брода за снабдјевање придруже групи, биће процијењене залихе воде, хране и горива, навело је министарство.

РИА Новости пренијела је данас да је руско министарство одбране саопштило да не планира да пошаље војне бродове у сиријску луку Тартус, демантујући извјештаје неких руских медија раније данас који су, позивајући се на извор у руском генералштабу, објавили да је Москва упутила три брода са 120 војника у руску поморску базу у сиријској луци Тартус.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *