Министарство: Ђаци у Српцу неће бити оштећени за екскурзију

Поводом информације, коју су пренијели поједини медији, да ученици три одјељења трећег разреда Центра средњих школа „Петар Кочић“ из Српца бојкотују наставу због застоја у процедури избора туристичке организације за извођење матурске екскурзије планиране 23. маја ове године, обавјештавамо јавност да ова школа није ни затражила од Министарства просвјете и културе сагласност за извођење екскурзије. […]

четвртак, април 2, 2015 / 19:56

Поводом информације, коју су пренијели поједини медији, да ученици три одјељења трећег разреда Центра средњих школа „Петар Кочић“ из Српца бојкотују наставу због застоја у процедури избора туристичке организације за извођење матурске екскурзије планиране 23. маја ове године, обавјештавамо јавност да ова школа није ни затражила од Министарства просвјете и културе сагласност за извођење екскурзије.

Према Правилнику о извођењу екскурзија и излета, уколико је извођење екскурзије ван граница БиХ планирано у мају или јуну, школа је дужна да поднесе захтјев Министарству најкасније до 15. марта, а за екскурзије у септембру или октобру, најкасније до 15. јуна текуће године.

С обзиром да избор најповољније туристичке агенције врши Школски одбор, обавјештавамо јавност да је у току процедура за избор чланова Школског одбора Центра средњих школа „Петар Кочић“ из Српца и биће завршена до краја ове седмице.

Побуна ученика србачке гимназије

С обзиром да се, према Правилнику о извођењу екскурзија и излета, екскурзија може организовати заједно за ученике двају или више мањих школа, Министарство је понудило и ову могућност рукводству Центра средњих школа „Петар Кочић“ како ученици не би били оштећени.

Министарство захтијева од школа законитост рада и да се све процедуре у школама проводе у складу са законским и подзаконским актима. Ниједна одлука Министарства није на штету ученика, напротив, интерес ученика је увијек на првом мјесту. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *