Министар здравља за изједначавање приватног и јавног сектора

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић изјавио је данас да ће у здравству морати доћи до изједначавања приватног и јавног сектора да би и једни и други могли пословати под истим условима. "У томе подржавам и приједорску и све друге болнице у Републици Српској и у утакмици јавног и приватног сектора за […]

понедељак, март 25, 2013 / 19:37

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић изјавио је данас да ће у здравству морати доћи до изједначавања приватног и јавног сектора да би и једни и други могли пословати под истим условима.

"У томе подржавам и приједорску и све друге болнице у Републици Српској и у утакмици јавног и приватног сектора за све морају важити исти услови и никога нећемо фаворизовати", рекао је Станић новинарима у Приједору након разговора са руководством приједорске Болнице "Др Младен Стојановић" Приједор.

Он је најавио да ће Министарство преиспитати позитивну листу лијекова, на коју знатног утицаја има фармацеутска индустрија, и трошење средстава по том основу.

"Код набавки гледаћемо да прођемо што повољније идући са што отворенијим поступцима. Од добављача ћемо тражити да се одрекну дијела профита и тако нам изиђу у сусрет у овој години која је нама јако тешка, а на рачун претходних година када су радили јако квалитетно са здравством Републике Српске", навео је Станић.

Он је за приједорску болницу рекао да је једна од бољих у Републици Српској и да њено руководство предузима све мјере да што квалитетније ријеши сва отворена питања.

"Све оно на чему ја инсистирам у смислу уштеде и рационализације, они већ раде", додао је Станић.

Осим болнице, министар Станић посјетио је данас у Приједору и Дом здравља, Центар за социјални рад, Дом за мушку дјецу и омладину ометене у развоју "Чиркин Поље" и Дом пензионера.

Станић је у Приједору прво разговарао са градоначелником Приједора Марком Павићем и његовим сарадницима.0 КОМЕНТАРА

  1. Nije obisao sluzbu hitne pomoci jer je tamo najgora situa cija, dok je u BL dosao s obrazom i pokazao pacijentima kako se ide ljekaru. (on nije nosio pare jer to vlada nema nego voce).
    Za njim kamera ide kao da je ne nosi novinar nego da mu je implantat, sve da bi se sto prije zaboravilo kakvo je rasulo u zdravstvu „kum“ ostavio pa za kaznu ce u diplomatiju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *