Министар о ЖРС: Нема вишка радника и неће пропасти

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас да “Жељезнице Републике Српске” неће пропасти и ићи у стечај.

уторак, мај 24, 2016 / 18:59

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас да “Жељезнице Републике Српске” неће пропасти и ићи у стечај.

“Неколико топлих оброка није исплаћено, али плате у овом предузећу су редовне. `Жељезнице Републике Српске` од изузетног су значаја за наше друштво и сигурно је да ће бити ријешени постојећи проблеми”, рекао је Трнинић у завршној ријечи у Народној скупштини Републике Српске, након што су посланици окончали расправу о Нацрту закона о жељезницама Републике Српске.

Он је истакао да ће бити завршено финансијско и организационо реструктурисање “Жељезница Републике Српске”.

Трнинић тврди да нису тачни наводи опозиције да се радници у “Жељезнице Републике Српске” запошљавају по основу чланства у одређеним политичким партијама.

“Док не буде сачињена нова систематизација радних мјеста у овом предузећу, не може се говорити да има вишка радника. Влада Републике Српске наставиће да помаже `Жељезницама Републике Српске`”, додао је Трнинић.

У финансијском извјештају овог јавног предузећа, који је објављен на Бањалучкој берзи, наведено је да су укупне обавезе ЖРС на крају првог квартала износиле 308,31 милион марака и увећане су за 10,82 милиона КМ.Од тог износа на дугорочне обавезе отпада 139,47 милиона, а краткорочне 168,84 милиона марака. 

Акумулирани губитак „Жељезница РС-“ на крају марта ове године износио је 49,09 милиона КМ. Ово јавно предузеће 31. марта 2016. године запошљавало 3.147 радника.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Ма какви пропасти! Ту су млади лавови из ДНС-а Павић, Споменка Стевановић, Чубриловић. Они су будућност Републике Српске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *