Министар Мирјанић: Стање у Бијељини веома сложено

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је да је стање на поплављеном подручју Бијељине веома сложено са неизвјесним прогнозама.  Према његовим ријечима, на подручју Бијељине поплављено је преко 5000 кућа или домаћинстава. „Градске власти у Бијељини предуизимају све што је у њиховој моћи, али им недостају возила, чамци, пумпе за испумпавање […]

петак, мај 16, 2014 / 22:14

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је да је стање на поплављеном подручју Бијељине веома сложено са неизвјесним прогнозама.

 Према његовим ријечима, на подручју Бијељине поплављено је преко 5000 кућа или домаћинстава.

„Градске власти у Бијељини предуизимају све што је у њиховој моћи, али им недостају возила, чамци, пумпе за испумпавање воде, храна за бебе, конзервисана храна“, истакао је министар Мирјанић.

Он је рекао да је савски насип у дужини од 40 километара који има три црпне пумпе тренутно ради добро у Бијељини, али да он попушта на појединим дијеловима, због чега је неопходна интервенција пуњења врећа са пијеском и утврђивање круне насипа.

„Људи тамо раде веома предано у условима када киша пада и по блату и вјерујем да ће одбранити тај дио насипа“, каже министар Мирјанић.

Он је рекао да се други дио насипа односи на одбрану насеља од стране Раче и да људи тамо вредно раде , како ријека Сава не бих пробила насип и поплавила више кућа.

Министар Мирјанић је рекао да је поред тога у Дворовима, Јањи и Рачи велики број пољопривредних домаћинстава поплављњено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *