Министар иностраних послова Српске, причао са амбасадором у Њемачкој

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, у свом кабинету, са шефом Представништва РС у Њемачкој, господином Мићом Ћетковићем, представницима културно умјетничких друштава и представницима српске дијаспоре у Њемачкој.

среда, август 16, 2017 / 21:16

На одржаном састанку, шеф представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић, упознао је министра Клокића о плановима одржавања смотре српског фолклора дијаспоре и региона, која ће се одржати у периоду од 18-20.05.2018.године у Бањој Луци.

На Европској смотри српског фолклора дијаспоре и Срба у региону учествоваће културно умјетничка друштва из 14 земаља, 60 фолклорних група и око 3000 извођача, рекао је Ћетковић.

Према његовим ријечима, из дијаспоре се очекује долазак око 5000 људи и по процјенама представништва, град Бања Лука и Република Српска у том периоду ће имати значајну финансијску корист од одржавања ове манифестације.

Министар Клокић је подржао ову иницијативу и обећао помоћ у вези са организацијом и реализацијом Европске смотре.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *