Миловановић: У новој години правимо насипе и системе за наводњавање

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић најавио је да ће 2013. годину обиљежити велике инвестиције у пољопривредну инфраструктуру, као што су градња насипа за заштиту од поплава и великог система за наводњавање. Миловановић је навео да са почетком грађевинске сезоне 2013. године почиње изградња објекта који ће служити за одбрану од поплава, […]

субота, децембар 29, 2012 / 11:57

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић најавио је да ће 2013. годину обиљежити велике инвестиције у пољопривредну инфраструктуру, као што су градња насипа за заштиту од поплава и великог система за наводњавање.

Миловановић је навео да са почетком грађевинске сезоне 2013. године почиње изградња објекта који ће служити за одбрану од поплава, у вриједности 55 милиона евра.

Он је за „Независне новине“ рекао да израелска компанија која се бави проблемима водоснабдијевања завршава пројекат наводњавања за Српску, истакавши да пројекат финансира Израел. Српска, додао је он, на располагању има и кредит од Свјетске банке од 20,5 милиона евра.

Миловановић је рекао да су за сљедећу годину предвиђена буџетска средства која ће бити довољна за измирење дугова према пољопривредницима, али је истакао да ће то бити година изазова, посебно због уласка Хрватске у ЕУ.

„Знамо да је уређење БиХ такво какво јесте, али то не смије да нас аболира иако је овдје превасходно у питању одговорност заједничких институција БиХ, тачније Министарства спољне трговине БиХ. Засад имамо добру сарадњу и мислим да ћемо до 1. јула тај проблем успјешно ријешити“, рекао је Миловановић.

Он је нагласио да ће ресорно министарство све учинити да би пољопривредницима изашло у сусрет, те подсјетио да је буџетом за 2013. годину предвиђено додатних 28 милиона КМ којим ће бити ријешене обавезе из ове године.

Коментаришући потребе пољопривредника за „плавим дизелом“, Миловановић је рекао да је то питање које се тиче институција БиХ, али да Влада Српске чини одређене напоре и покушава да нађе заједничко рјешење, те да очекује да оно буде у корист пољопривредних произвођача.

Он је истакао да ће исплата подстицаја бити доста повољнија и да ће пољопривредници имати знатно брже приливе по том основу него до сада.0 КОМЕНТАРА

 1. Koliko je naših pustih para otišlo u Izrael libermanovima , stogodišnjim savjetnicima, stručnjacima za mužu kraava i volova, magaraca i magarica…. ? Ovaj projekat je dogovoren na dvominutnom sastanku firčija sa Netanjahuom.

 2. MIlovanoviću bi bilo pametnije da napravi fabriku za proizvodnju vještačkog đubriva.
  A suša se rješava sa eliminisanjem HAARP antenskog sistema koji je postavljen u Barajevu. Suša koje je zahvatial Balkan je ozbiljan problem, i to se ne može riješiti bez uklanjanja i isključivanja HAARP sistema koji je postavljen za vrijeme Tadićeve vlasti.

 3. Ово је идиот, благо речено, као и онај кретен са коњским именом Златко Лазаревић што уништише све у Семберији.
  Одбројава вам, лопови!

 4. On radi onako kako mu firči zapovijeda.Niko nije slučajno u vladi i na bilo kojem važnom položaju. Osnovni uslov je da je slijepi poslušnik firčijev, da je nemoralan, da je retardiran kako slučajno ne bi napravio nešto dobro za RS. Jer, kako drugačije objasniti da se ništa, ama baš ništa nije desilo nešto dobro za nas. Ni slučajno. Firer drži sve kajase u svojim šapama.Od čistača ulica do vladika.
  Veliko zlo nas je zadesilo. A zlo se zove firer .

 5. Ми смо засијали наше странке
  па су нам све жетве баш лаке
  не смије да их однесе поплава
  а мора да се све наводњава
  мисле они дубоко на све нас
  нарочито кад им треба глас
  питаше Тита-одаклен риба смрди
  неко воду мути-Он им то потврди

 6. Ne mogu oni tako lako da odu, da im vidimo ledja. Oni treba da odgovaraju za svoja zlodjela, da im se oduzme što su pokrali, da im se sudi, da se ne trosimo doživotno da ih čuvamo , hranimo, liječimo po zatvorima. SVETE BANDERE !!!!

 7. Jedna starija vijest:
  Dodikovu vlast u Bileći je odnijela poplava!

  Birači su, jednostavno, počeli kažnjavati iznevjereno povjerenje, siti priča o velikim politikama i još većim nacijama, a gladni života u kojem će im oni koje su birali biti na usluzi…
  Sad mi je jasno zasto hoce da prave nasipe ali zaboravljaju da je snaga nasa planinska rijeka, nju nece nigda ustaviti niko, pogotovo ne neimari tipa Stankovic/Cubic and Co.

 8. JETRA, 30.12.2012. 20:16:55 [62337]
  Jebo rovove,ajmo saditi bandere!

  Бар је тих садница у изобиљу било!
  Интересантно, да је фирма у губитку, а оне „цветају“ нон стоп, у било које доба, и дана и ноћи,плодови им видљиви у сваком годишњем добу…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *