Миловановић: Додатно суфинансирање ђубрива могуће

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изразио је наду да ће Влада Српске приликом усвајања плана кориштења подстицајних средстава за наредну годину предвидјети средства за додатно суфинансирање регресираног минералног ђубрива. „Очекујем да ће на почетку године бити издвојен одређени износ средстава како би се додатно суфинансирало преузето регресирано минерално ђубриво, чиме би […]

среда, септембар 19, 2012 / 15:15

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изразио је наду да ће Влада Српске приликом усвајања плана кориштења подстицајних средстава за наредну годину предвидјети средства за додатно суфинансирање регресираног минералног ђубрива.

„Очекујем да ће на почетку године бити издвојен одређени износ средстава како би се додатно суфинансирало преузето регресирано минерално ђубриво, чиме би се помогло пољопривредним произвођачима који су због суше у тешкој ситуацији“, рекао је Миловановић новинарима након отварања Сајма пољопривреде у Бијељини.

Он је истакао да је Међународни сајам „Интерагро“ из године у годину све бољи, да је боља организација и посјећеност, иако су све тежи услови привређивања у пољопривредној производњи.

„Оно што се дешава на глобалном нивоу није заобишло ни Републику Српску, али то није одвратило бројне заинтересоване да излажу на сајму“, рекао је Миловановић./Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *