Миловановић: Центар за културу најскупља кафана на Балкану

На конференцији за новинаре, одржаној испред новоизграђеног Центра за културу, кандидат СНСД за градоначелника Бијељине, Мирослав Миловановић, навео је да је поменута зграда класичан примјер ненамјенског и недомаћинског односа према буџетским средствима, подсјећајући да је његова изградња, умјесто предвиђена четири милиона, коштала чак десет милиона конвертибилних марака. „Нажалост, ми овдје умјесто центра за културу са […]

петак, септембар 28, 2012 / 09:11

На конференцији за новинаре, одржаној испред новоизграђеног Центра за културу, кандидат СНСД за градоначелника Бијељине, Мирослав Миловановић, навео је да је поменута зграда класичан примјер ненамјенског и недомаћинског односа према буџетским средствима, подсјећајући да је његова изградња, умјесто предвиђена четири милиона, коштала чак десет милиона конвертибилних марака.

„Нажалост, ми овдје умјесто центра за културу са свим културним садржајима, имамо најскупљу кафану на Балкану, која је коштала десет милиона конвертибилних марака“, рекао је Миловановић.

Кандидат СНСД за одборника у Скупштини града Жељко Гребић, истакао је да је Центар за културу пројекат који није имао за циљ да понуди велики број културних садржаја, нити да развија културу грађана, него да донесе огромну финансијску добит владајућој структури, а грађанима да понуди низ угоститељских објеката у свом амбијенту.

„Ушли су у пројекат, направили су зграду која им је створила више проблема него користи. Они нису ушли у то случајно, нису ушли у тај пројекат зато сто покушавају да створе урбан начин размишљања, да развију културу града, него су ушли зато што је то била добра инвестиција из које је могло добро да се заради“, поручио је Гребић, подсјећајући да је од отварања изведена само једна представа, а да грађане нико никада није ни питао какве садржаје би вољели. Такође је подсјетио да се више водило рачуна о томе која дискотека да се отвори, колики кафић, а колика љетна башта ће да буду у згради која се зове Центар за културу, која је притом финансирана из буџета који припада свим грађанима Бијељине.

Носилац листе СНСД-а, доктор Синиша Максимовић, поручио је да је довољно да само прошетате кроз Бијељину и да видите да чак ни лишће није очишћено, те да се не чини ни то мало што би град учинило љепшим.

„Бијељина више није град чистоће и град бјелине, онако као што му име каже“, рекао је Максимовић.0 КОМЕНТАРА

  1. Najvece preduzece u Bijeljini-gradska administracija-ujedno je i najveci kupleraj u organizaciji Mice Micica! Da bi neka djevojcica tamo dobila mjesto volontera u opstini Bijeljina zna se sta treba da uradi…strasno…

  2. А министарство пољопривреде и елементарних непогода је као огледало домаћинског пословања. Па подстицаји за инвестиције у аграру касне више од годину дана. Буџет за аграрна плаћања има минус од 40 милиона. Подстицаји за ђубриво су пет пута мањи од оних за прошлу годину. А овогодишње суше као да није ни било за министра. Ја му не бих повјерио једну краву на чување, а камоли министарство.
    И сад он има образа да критикује некога за недомаћински однос. Није очишћено лишће по Бијељини? Па гдје су вама мјере за превазилажење последица суше?
    Да су говеда у министарству, а министарство на ливади, не би било ништа горе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *