Милорад Додик: Свака част Ветерани

Предсједник Републике Српске и Савеза независних социјал-демократа, Милорад Додик, захвалио се на јавној трибини одржаној вечерас у Бијељини припадницима борачке популације, јер су протести које су организовали у Бањој Луци протекли мирно и достојанствено.

уторак, март 4, 2014 / 19:26

Додик је истакао како се и на тај начин показало да ситуација у Федерацији БиХ није иста као у Републици Српској и да су протести ветерана у Бањој Луци негирали лажи неких федералних медија и међународних функционера да незадовољство исказано у ФБиХ траје и у Републици Српској.

– Не кажем да нема реалних захтјева које су изнијели. Не кажем да смо све учинили. Али не слажем се са свим ставовима и захтјевима које су изнијели, и поздрављам то што је све протекло без нарушавања јавног реда и мира – рекао је Додик, додајући да је добро што није дошло до ситуације да се нешто руши или пали.

Предсједник СНСД и даље оставља могућност да је све што се десило могло бити искориштено као дио неке шире активности која би изазвала немире пред изборе. Намјера је показати како је ситуација нестабилна, и онда кренути у рушење институција, рекао је Додика.

– Веома је индикативно да се неколико мјесеци пред изборе креће на овај начин. Индикативно јер постоје неке друге процјене. Подаци којим рапсолажем говоре да на изборима неће доћи до промјене и да ће остати иста власт.   То знају и ови из опозиције, то зна и један од њихових лидера који је добио задатак да покуша опозицију увући у протесте и немире. И да је начин на који ћете дискредитовати власт покушати немирима одгодити изборе, а онда да кажете да је власт за то крива – рекао је Додик.

Ни БОРС-у не требају смјене прије избора

Коментаришући захтјеве за смјену руководства Борачке организације РС, Милорад Додик је рекао да не мисли како руководство БОРС-а треба смијенити прије избора у овој организацији који ускоро слиједе, јер би то онда довело у питање легитимитет новог избора.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *