Милоје Сексан: Бићемо или дупло бољи, или дупло гори

Овај саговорник Фронтал.РС је особа коју је испрва било тешко повезати са титулом „предсједник Градског одбора Демократске партије“. Милоје Сексан је зато врло занимљив саговорник, који, за разлику од већине домаћих политичара, наступа врло искрено и без става „све знам, само не могу одмах да се сјетим“. Водећи рачуна о томе, питали смо га кo […]

петак, март 18, 2011 / 14:44

Овај саговорник Фронтал.РС је особа коју је испрва било тешко повезати са титулом „предсједник Градског одбора Демократске партије“.

Милоје Сексан је зато врло занимљив саговорник, који, за разлику од већине домаћих политичара, наступа врло искрено и без става „све знам, само не могу одмах да се сјетим“. Водећи рачуна о томе, питали смо га кo чини окосницу ГО ДП у Бањој Луци?

Главни одбор тренутно чине предсједници мјесних одбора и именовани чланови. То је неки микс оснивача и изабраних људи кроз мјесне одборе. Значи, мјесне организације су суштина функционисања организације у Бањој Луци. Нисам сигуран да друге странке то тако имају, али код нас је – гдје је мјесна заједница, ту је и мјесни одбор.

Дакле, пратимо организациону структуру града. Имамо одређено координационо подручје. Менаџерска структура, којој покушавамо да дамо све оно што јој треба након првог степена.

Ми сада имамо читав низ докумената стратешког плана, спецификације радних мјеста, компетенција потребних за свако радно мјесто. Читав један план комуникација, јер комуникације су најважнија ствар у политици, што нисам сигуран да сви схватају, али у менаџерском послу као што је политика, комуникација је број 1. Не само неформално, у смислу “идем ја па причам с људима“, него и формално. Тако да је то чисти менаџерски посао из којег тек треба да произађе основа, да би онда дала политичка мишљења.

Не само ја, да сад дођем и кажем који су проблеми у граду и како их треба ријешити. Толико паметан нисам. Покушавамо да искористимо ресурсе које има једна организација. Да би то могли, а то је и теорија и пракса, морамо постати заједница, јер тек као заједница имамо заједничке ресурсе. Свако од нас има нешто, па када се то стави на гомилу, онда је то неки потенцијал.

Без тога је то скуп индивидуа који може функционисати само овако како фунцкионише СНСД – кад си на власти, па ти одозго имаш еквивалент ресурса да их купиш, а не црпиш ресурсе из организације. Мада мислим да је СНСД јачи од осталих, јер је на тај начин формирао заједницу. На идеологији, која је националистичка, формирао је заједницу. Не може нико спорити да је то заједница.

Интересна група?

Па добро, колико ја знам њихови чланови су радили бесплатно. Сви ти посматрачи. Само Демократска партија је имала 500 посматрача на изборима. Дакле, то је озбиљан број људи, који је радио из увјерња и нису били плаћени.
Рецимо, наши су били плаћени.Тако да, уопште не треба потцјењивати тај потенцијал.

Шта су за ДП главни проблеми у Граду Бањој Луци?

Прво, проблем је организационе природе, да ми успоставимо комуникацију са члановима, да би добили информацију шта наши чланови и грађани мисле, па да их онда артикулишемо, па да покушамо да дамо стручне одговоре на та питања. Ја могу сад рећи са свог личног становишта да је проблем ово или оно; инфраструктура; погрешно одређивање ренте; али има тог још. Прекомплексно је.

Дакле, сазнати проблеме путем наших чланова и грађана, па да онда покушамо окупити стручне људе које имамо, да дамо одговор. Направити клубове економиста, правника, да се и тако организујемо, поред ове основне инфраструктуре и да добијемо одговор. Јер то је то. Ако ми имамо потенцијал да дамо паметне одговоре, онда је то та странка, ако немамо….

Када ће се тај процес уоште завршити, јер ближе се избори?

Може се завршити у наредних неколико мјесеци.

Какве су амбиције ДП на локалним изборима?

Ја кад посматрам ствари са својим неким планирањем, то изгледа овако: Или имати дупли резултат горе, или дупли доле. На истом се не може остати. Ни статистички узорак, историјски, није никоме обезбиједио да останеш на истом.

Пазите, незадовољство грађана постоји. Све више расте незадовољство чланова. Постоји потреба за артикулисањем незадовољства грађана. Грађани могу нас препознати као такве, па нам се прикључити, било активно, било пасивно, али ми морамо бити способни да направимо структуру која то може примити и одговорити на такве потребе.

Ако то не направимо, пропустићемо прилику. Можда ће то резултовати тако што људи неће изаћи на изборе, можда ће се појавити нека независна група која ће покупити свима гласове.

Шта је Сексан донио ново у ГО ДП?

Оно што могу сигурно да наведем је овај менаџерски приступ, јер ја сам више менаџер него политичар. Затим ту је хрпа неких структура, планова, рада, мада се радило и досад. Господин Топић је сваки дан био на терену.

Околности су се промијениле, прошли су избори, имамо неку полазну основу. Сада је потребно направити тај сљедећи корак у даљој интеграцији и професионализацији партије.То је нешто што су можда до сада сви пропустили.Формирају се као партија, а онда се препусте стихији типа: Имаш лидера и он управља са својим способностима.

То није довољно за више. Сад да ли ћу ја то успјети, то је друга ствар јер главни проблем су комуникационе и културолошке разлике свих чланова. Предсједника и мјесних одбора.Онога на периферији и овога у центру који можда има два факултета.То је највећи проблем, који ја као менаџер, да се тако назовем, имам – како организовати комуникацију, како приближити све и створити неку заједничку културу рада.

У програм ДП стоји да је „странка демократског центра, јер је свој однос према социјалној правди утемељила, не на склоности ка политичкој љевици, него на социјалној етици религијске традиције“. Шта то значи?

Нисам сигуран. То оснивачи морају рећи. Програм је опширан и велик, али не мора значити да ја знам све елементе и да разумијем све елементе. Неке сам прихватио, неке нисам, неке разумијем, неке не разумијем.

Претпостављам да то значи да тај дио неће бити заснован на љевици. Данас је то и у свијету занимљиво.Недавно сам гледао клип од Славоја Жижека гдје говори како десница савршно користи љевичарску причу и како имамо неке нове диктаторске режиме, који су супер ефикасни у капитализму као што је кинески или сингапурски модел, који су уствари већа опасност за израбљивање народних маса него што је Запад.

Он наду види у некој ултра-љевици са неким новим моделом, који он не зна који је.

Како посматраш ову теленовелу око успоставе власти на нивоу БиХ и ФБиХ?

Не пратим је уопште, нити је посматрам. Када би заиста свако радио свој посао, ово друштво би заиста било сретно.Када нико не би издао своју професију.Није битно шта је неко у другим областима живота.

Да ли је лопов а овамо је љекар, па ако као љекар не изда своју професију, а онда оде и украде из продавнице.Када би се сви и тако понашали, друштво би опет било сретно и уређено.Онда би полицајци ухватили тог љекара.

Ја, као неко ко је предсједник ГО имам хрпу проблема, који су везани искључиво за локалну политику и ја треба да се овдје посветим стварима, а онда дођу касније нека питања. Мислим, замисли колико би ми времена требало да проучим шта ови горе булазне.Ко ту с ким, због чега, зашто?

Ти си уредник, па не знам колико времена треба да потрошиш само на то, а имаш и друга питања. Једноставно, онај ко имало познаје некакве процесе, зна да се уствари ништа не дешава сем теленовеле, забаве за народ. Неке ствари су већ постављене и сад свако се бори за своју позицију и успут глуме као: “Јој данас је моја епизода“. Мислим да је то суштина.

Како се теби то чини најновији рекламни блок Владе РС о борби против корупције?

Неко је то већ добро прокоментарисао да сад ово изгледа као признање типа: “ето до сад смо сви били лопови, али ето некако ми се то омакло.Ајмо сад да не будемо“

А онда, када им то неко каже, да су били лопови, а сад као више нећете бити, они кажу , “ма не не, ми смо и до сада радили савршено, али увијек има мјеста за боље“.

Предсједник је рекао нешто и сад је, као, додатно нас мотивисао.
Има и она студентска иницијатива за избацивање корупције са иниверзитета. Нема ни једног јединог резултата. У Хрватској су посхапсили двадесетак професора, у Србији се исто нешто дешавало.

Испада да су код нас порфесори савршено поштени и имамо најбоље образовање.

Какви ће бити резултати свега тога?

Постоји реална опасност да то буде халабука из које би се могло десити хапшење опозиције. То је врло реално, јер чему сад одједном та прича а нигдје резултата сво ово вријеме. Давно је основан и специјални тим против корупције, а какви су резлтати? Ништа се није промијенило осим изјаве.

Додик је запријетио да ће Ганић и Дивјак бити ухапшени, ако се нађу на територији РС?

Што нису до сад ухапшени? Шта се сад промијенило па ће их ухапсити? Можда су запослили новог полицајца који је мало јачи или имају нови воки-токи. Не разумијем то у другом смислу, осим још једног препуцавања за народ док је економска ситуација катастрофална

Како ти коментаришеш повећање пореза и доприноса?

Повећано је укупно оптерећење. Ја не видим у новинарском свијету ту реакцију на један бестијалан систем као што је РТРС. Тада, када су давали ту изјаву, они су намјерно слагали ову нацију која им даје плату. Они су рекли да је повећање 2-3 посто, а повећање је 10 посто. Укинуто је 250КМ основице, повећани су ПДВ, порези.

Ја сам радио недавно за један синдикат и људи су дошли и рекли: “Ево јутрос нас је позвао послодавац и рекао да је 10 посто повећење“. Послодавац је рекао да је данас (тај дан) добио одлуку!

То се нигдје у свијету не дешава да страни послодавац “данас“ добије одлуку, када је направио план за читаву годину наредну. Инвестиције, трошкови, односи, цијене, тржиште… Све је направио и сад, одједном, неко повећање од 10 посто.То је за њега одмах трошак од 300.000 КМ. Можете бити сигурни да нико неће добити повећање плате ове године.

И није крив послодавац, него држава. Преко ноћи се повећа намет за 10 посто. То је зарада у некој фирми.И сад још хоће да смање породиљско, а сви причају о бјелој куги. О чему се ту ради сем о злочину против сопственог становништва, при том је телевизија у функцији тог злочина.

Главни проблем друштва је несолидарност. Ево ово што се десило са Драганом Чавићем. Потпуно је небитно што је то био Чавић јер суштина је да друштво реагује на узурпацију, а Устав служи да заштити народ од власти.

Нису реаговале ни политичке колеге.Гдје је одбрана уставног поретка? Народ има право и обавезу да брани уставни поредак и оружјем. АКо неко дође и крши законе, то је исто као да је дошао окупатор и успоставио своју власт. Значи узме се оружје и бранимо се портив окупатора.Окупатор може бити и власт која не поштује закон и то једино што уништава правни поредак и будућност нације. Без правне државе нема демократије и економије, нема ничега.

Како ти изгледа однос између Србије и Српске? Разумијемо ли се ми уопште у свјетлу инциднта на премијери “Монтевидеа…“ у Сарајеву?

Овдје не можемо говорити о “Србији“. Оно што се нама десило је насилна урбанизација. Прије 30-40 година, Минхен је имао исто становника као Београд и Минхен и даље има исти број становинка, а Београд има три пута више. Умјесто да се неком нормалном стратегијом развоја нације и друштва запосједа простор и у потпуности правилно користи, као што су то урадили Словенци.

А ми имамо толике пусте крајеве, а ево и Бања Лука постаје претпрана. Ја бих најсретнији био да нема зграде Владе и да су институције растурене по РС, а не да сад неко аутобусом из Шипова долази на посао. То је још луђе. Па боље да сви раде из Бање Луке, ако је већ ту зграда. Зашто се не направи нека зграда у Шипову, па да тамо буде неко министарство? То је пробелм и са Београдом.

Добро то је широкоугаона анализа, а конкретно?

У овом случају о којем питаш, не можеш говорити о Србији. Можеш говорити о Београду, о Новом Саду, о унутрашњости. Потпуно различнита поимања чак и културе.

И сад у том Београду који јесте неки центар Балкана и има свој ниво итекако, па још нека авангарда тамо, глумци и тај свијет – далеко су они од наших мука овдје и проблема да би уопште схватили.

Цијело вријеме они нису ни размишљали шта ће урадити, без било какве зле намјере. А сва та прича је у функцији, као да је договорена. Случајно се деси да се сви обрадују: “Јао, види ове будале, обукла мајицу“.

Мислиш да је то случајно?

Није случајно за оног ко је то организовао, али су сви пресретни политичари овдје. Сад имамо наредних мјесец дана о чему да причамо. Након 15-20 година, сад је одједном борба за Добровољачку.

Да овдје, уовој причи, има било чега искреног, ја бих заузео веома јасан став о томе, али нема. Ни код ових што бране Дивјака, ни код ових што га нападају.Негдје сам видио текст да је свима он кориснији и важнији ухапшен негдје, док је незавршен порцес, него да процес заврши или да је слободан.Само нека остане све у домену “закухавања“.

Морамо, као нација, пронаћи, како год знамо и умијемо, основе за неку солидарност. Задње истраживање УНДП, које је пет година за редом, сваке године све горе и горе, казује да 85 одсто становништва вјерује да, када би пало на улици, да им нико неби помогао. За мене више не постоји нација. Народ који има такво увјерње није ни народ, ни ништа.

То је нека неорганизоана група појединаца.0 КОМЕНТАРА

 1. Треба чови дати шансу, што да не.
  Само нек се мјењају па како код, јер горе не може од оваквог стања.

  Стишћем ја воду ал неће да оде 😮

 2. Ма, што? Нека баш нека су. Да се види ко има какве кадрове. За овог ми је најбољи цитат из Ко то тамо пева:
  Нећеш се ти од певања леба најести.

  Певање замјенити политиком.

 3. Posle onog njihovog osnivača i bivšeg narodnog poslanika što je sad kod Krste u NDS i one njegove „demagogije“ ovo mi dođe kao osvježenje iz Čavićeve partije. Šta se ovom momku može konkretno zamjeriti? Nisam skonto što vas je ovoliko razočaro?

 4. Ako nista bar se vidi da ovaj momak nije iskompleksiran kao Milini omladinci koji cim cuju da ce dati neki interviju i da ce mozda biti fotografisani, odmah oblace odijelo i crvenu kravatu da lice na sefa (Vozda) B-).

 5. „Ја сам менаџер“!?
  Али све је то „Прекомплексно“!!!:D
  А уставни поредак Српске требало је бранити ОРУЖЈЕМ због губитка почасти и принадлежности његовог шефа!?
  И због тога морамо наћи неку солидарност, јер овако нисмо ни народ ни нација, ништа…?!
  Још један разбарушени демагог. Млад. Перспективан…
  Који је сконтао како да живи од свог „рада и талента“!
  Боже помози, добро се препаде и Милко.:-o

 6. Koliko sam shvatio, intervju je rađen u formi kafanskog razgovora. To znači da su iskakanja iz šina, mrsomuđenje i palamuđenje najnormalnija stvar. Da je ovaj Seksan kuckao svoje odgovore, bilo bi tu mnogo više i smisla i reda.

  Ovako kako stoji u tekstu nimalo ne bi smetalo i da uskoči komentar o nekoj manekenki u prolazu… dobra ova… znam joj stariju sestru… aha… Beograd i Minhen, Banjaluka i Sarajevo…

 7. “који су супер ефикасни у капитализму као што је кинески или сингапурски модел, који су уствари већа опасност за израбљивање народних маса него што је Запад.“

  Ову реченицу вриједи запамтити.

 8. Мислим да ће Чавићева партија ускоро постати прибјежиште за оне озбиљније издајнике који не добију паре од странаца.

 9. Дајте људи, па овај је стварно мислио да свако може да се обогати од политике?! Е мој пријатељу, не иде то баш тако. То твоје ,,паламуђење“ је на нивоу анкете у Господској. Свашта нешто онако, а у ствари ништа.
  На пола питања није одговорио ( примјер везе између Српске и Србије, филм Монтевидео… ). Демагогија је моћна ствар ко зна да користи исту. Овај не зна. Па га и саговорних хвата у бесмислицама и поставља подпитања не би ли сазнао шта дотични мисли.
  Једноставно лоше, дилетантски и инфантилно. Браво!

 10. Е, мој ментору…
  Мислим да је за тебе пребрзо писан овај интервју, па ти то ниси стигао ни прочитати.
  Хајде ти то понови лијепо, ако треба наглас, размисли добро и онда напиши коментар. Али пошто сумњам у твоју спремност да се удубиш, не напрежи се…нек остану једни демагози и дилетанти, други лопови..а ти немој ни случајно да излазиш на изборе, док код се сам не кандидујеш.
  Али ко ће с тобом?

 11. Ма дајте молим вас реално. Ово је бламажа за ДП. Какав је ово лик? Човјек не зна одговор на елементарне ствари из програма странке, а не шта друго. Ко је год читао од мојих пријатеља крсти се. Баш срамота!

 12. Mista Chuck-
  Драго ми је да си читав коментар посветио неутемељеном блаћењу мог коментара. Очигледно си класични страначки потрчко који покуша да освјетла образ својим кадровима и странци.
  Мани се мене и пробај ти да прочиташ и објасниш свима нама који смо овдје коментарисали овај чланак, шта је то овај ,,политичар“ желио да каже!
  Овакве небулозе око неког мог политичког ангажмана, изласка на изборе и слично, заиста нећу да коментаришем, јер је то невјероватна глупост. Дивим ти се, стварно.

 13. Ментор-
  Одмах да изјавим да сам сретан што си у цијелости прочитао мој коментар. Исто тако, сретан сам и због себе јер сам постигао оно што сам хтио, а то је да те мало избацим из равнотеже, не би ли те испровоцирао да напишеш нешто смисленије.
  Први дио је добар, али квалификација ти и није баш нека, јер као што видиш није ми била намјера да браним излагање дотичног господина чији интервју заједнички коментаришемо, него тебе да покренем.
  У другом пасусу имамо мали застој, јер опет ме убацујеш у улогу из првог дијела, тако да иако је чланак подугачак, молим те опет га ишчитај, обрати пажњу на дух, а не на форму.
  Питања диктирају одговоре, једна друге потпомажу.
  Везано за трећи пасус, одмах ћу ти се извинити јер стварно нисам имао намјеру улазити у твој лични политички ангажман, али будући да смо на форуму било ми је потребно нешто да се дотакнем, не само тебе, него и осталих.
  Дакле, имамо интервју момка који поштено износи своје мишљење, акценат на „поштено“, а исто се заиста не уклапа у шаблон младих „колега“ из осталих странака, а поготово колега по страначкој функцији.
  Зар то није довољно да млађу особу, која је у фази формирања политичког става ( као што сам ја, а и ти, претпостављам )натјера на 1 секунд задршке прије него што посегне са арсеналом разних фраза и поштапалица којима се „све“ објашњава.
  Секунд размишљања и уздржаности, хладна глава, нешто храбрости, демократска свијест, гласачки листић…а не фотеља и нађи нешто лоше у свакоме, потом попљуј..аргументовано.
  Но хард феелингс 🙂

 14. Mista Chuck-
  Не видим, али заиста, разлог за било какав вид ,,избацивања мене из равнотеже“, али добро, рецимо да си успио у томе.
  Ја и даље не мислим да је ово начин неког искреног, здраворазумског почетка политичког ангажмана. Овакави одговори му не служе за подизање угледа нити ће га промовисати. То је барем јасно.
  Поштено изношење мишљења, на жалост, постала је толика ријеткост да се то сада поставља као врлина. Не видим зашто би због тога овај интервју требало посматрати другачије. И даље стојим иза изреченог, па да је дотични и дупло млађи и дупло искренији него што јесте. То не може промијенити чињеницу да ово није интервју какав треба да даје неко ко сутра жели да води ову државу, да обавља било какву одговорну политичко-административну функцију.
  Ти га ,,куражи“, подржавај, ја заиста не могу да посматрам мирно, ,,хладне главе“ како се овом народу из године у годину продају м*да за бубреге и овакви за политичаре! Није политичар, може бити колумниста, блогер, новинар, МЕНАЏЕР, па чак и аналитичар, али није материјал за политичара и при томе стојим.
  Поздрав 😉

 15. „НО ХАРД ФЕЕЛИНГС“!!! Ћирилицом! У изворнику! О Господе, учини нешто са главама наших пинковаца!!!?:D

 16. Ментор –>
  У потпуности дијелим твоје мишљење с појединим дијеловима твог коментара и радује ме да можемо ући у полемику везану за сам предмет расправе, и напомињем да те не желим негирати, него само изрећи своје виђење…
  Моје схватање појма „политичар“ разликује се од твога. Дотичног господина не могу укалупити у тај појам и могу ти рећи да ми се то свиђа. Уколико ми можеш рећи једно име које дјелује на нашој сцени испред било које странке, молим те, скрени ми пажњу, да обратим пажњу на његово размишљање и дјеловање.
  За ове ( политичаре ) са чијим сам ликом и дјелом мање-више упознат, госп. Сексан свакако није „материјал“..
  Мени лично, јако важна реченица у овом интервјуу јесте…“ Да овдје, уовој причи, има било чега искреног, ја бих заузео веома јасан став о томе, али нема…“
  Дакле, годинама се као што сам кажеш..продају м* за бубреге.., али стварно сматрам да се о томе у тексту који је предмет наших коментара, не ради..
  Ради се о сљедећем…на питање о „теленовели“ могао је рећи нешто у стилу…“не могу се договорити око плиијена, читај фотеља па зато нема државног парламента 6 мјесеци“ и то би био коректан одговор „етаблираног“, наравно „опозиционог“ политичара…по мени депласирано ( има ли ко на овом форуму да не кужи ту теленовелу?. Па то се да чути и на АТВ.
  Српска и Србија? Боље не рећи ништа у овом тренутку…
  Само се сјети уназад пар година, теме : заједничка полиција,
  Сребреница и остале, сад онај несретни Бјелогрлић..ко кец на десет, јако важна тема, сутра заборављена а ми тонемо..
  Поздрав 😉

  Божо –> који прати Пинк ( тв ако сам добро сконто )
  Побожни Божо, на божју интервенцију код нас рачунај само у виду неког земљотреса. Мислим да су остале варијанте искључене.

 17. Mista Chuck-
  Наравно, увијек сам рад да културно сукобљавам мишљења, и драго ми је да и ти то гледаш тако.
  Види, није проблем има ли неко ко се издваја, и ти и ја знамо да такви неће лако доспјети у први план ( ако се не варам Милко Грмуша фронталов блогер је јако перспективан млади човјек, а сктивиста је СДС-а ( извињавам се ако ово није тачно, али мислим да јесте ) и он ми је свијетал примјер на нашој ,,политичкој естради“ ). Али овај какав јесте мени не улива повјерење. У реду, прича објективно, износи НЕКЕ прихватљиве ставове, али и даље нешто не вјерујем да би овај град ( Бања Лука ) био боље мјесто за живот да нас такви воде. Можда сам у заблуди, али једноставно оваквим одговорима доводи ме до закључка да ни он, који претендује да мене, тебе и све друге води у неку будућност, нема јасне ставове и визије у глави. Не знам да ли сам добро формулисао, но нити видим неку свјежину у његовим ставовима ( осим да су исти неодређени, нејасни и несигурни ), нити у приступу, нити у наступу. Само у појави је разлика, што овај изгледа као ,,човјек из народа“, а није одмах ускочио у смокинг или шта ти ја знам.
  Једноставно, да бих могао озбиљно да схватим неког новог на политичкој сцени, он напросто мора да ме придобије ставовима, јасношћу, одлучношћу… свака прича са недостатком овога је за мене инфантилна уколико ју изговара ,,политичар“. Ја имам став о томе, макар био тренутан и промјењив, али имам, постоји, вјерујем да и ти имаш о свим тим питањима која ће ускоро постати неважна, заборављена, али имаш. Хоћу и од политичара да чујем које је његово виђење тога, да знам колико смо слични, те мале ствари су некада јако битне. Јер сви они хоће јаку РС, јаку БЛ, стабилну економију, бла, бла… знаш већ. Дај ми сад нешто конкретно, опипљиво, ако хоћеш да се истакнеш, истакни се елковентношћу, одличношћу, јасном визијом… види ово :
  ,,У програм ДП стоји да је „странка демократског центра, јер је свој однос према социјалној правди утемељила, не на склоности ка политичкој љевици, него на социјалној етици религијске традиције“. Шта то значи?“
  Он одговор почиње са:
  ,,Нисам сигуран. То оснивачи морају рећи.“ Па чега си члан пријатељу, гдје си дош’о, куд си пош’о? Зар ово није смијешно чути од ПРЕДСЈЕДНИКА ГО ДП-а? Ако теби то не пара очи онда стварно мислим да ме зезаш. Да не причам што у контекст капиталистичких режима ставља Кину, али то је већ нека друга прича… можда је мени стварност мистификована и он зна нешто што ја не знам 🙂
  Живио

 18. Ментор->
  Уф! Честитам ти на заокруженој анализи и одличној поенти. Немам више нити један разлог да оспорим ишта што си написао…
  Публику не треба потцјењивати. Већина јесте отупјела и постала негативна. Појаву нових и свјежих лица помно пратити, дати прилику да поправе став и текст.
  Човјек жељан промјене, неријетко се хвата за сламку. Некад не кошта много ни да вјерујеш…па кад изневјере, онда им најоштрије судиш! На овако неком мјесту, а може и у кафани.
  🙂 С поштовањем!

 19. Не знам за тебе, али падох ја већ пар пута хватајући се за сламке. Од сад детаљно анализирам и пазим да не треснем још који пут, може бити погубно. Али да промјена треба, треба.
  Задовољство је било расправљати 🙂 Вјерујем да ће бити још прилика. Жив ми био!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *