Милићи: Отворена два производна програма Боксита

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник милићке Компаније Боксит Рајко Дукић отворили су данас у Милићима Фабрику картонске амбалаже и линију за производњу намјештаја, у које је „Боксит“ уложио више од 4,5 милиона КМ, а које ће запошљавати око 140 радника. Предсједник Српске Милорад Додик рекао је да отварање нових производних капацитета у Компанији […]

недеља, јун 29, 2014 / 15:56

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник милићке Компаније Боксит Рајко Дукић отворили су данас у Милићима Фабрику картонске амбалаже и линију за производњу намјештаја, у које је „Боксит“ уложио више од 4,5 милиона КМ, а које ће запошљавати око 140 радника.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је да отварање нових производних капацитета у Компанији „Боксит“ није само добробит за компанију и општину Милићи, већ и за цијелу Републику Српску.

„То нас увјерава да увијек можемо да искорачимо даље ако за то постоји ентузијазам и иницијатива и жеља људи да то ураде. На свим подручјима Републике Српске има много потенцијала за овакве подухвате“, рекао је Додик.

Он је истакао да је за то неопходна властита иницијатива, а да подршка републичких институција сигурно неће изостати.

Фабрика картонске амбалаже производиће амбалажу за паковање јаја, подлошке и кутије, са капацитетом од 15 милиона картонских производа годишње, од чега 40 одсто за потребе Компаније, а остало за тржиште.

Вршилац дужности директора Компаније „Боксит“ Момир Лазаревић рекао је да је за рад у Фабрици картонске амбалаже стручно оспособљено 36 младих људи са Завода за запошљавање.

„Овај производни погон простире се на површини од 1.423 метра квадратна. Опрема је набављена од познатог кинеског произвођача `Хитапак`, као и велики број друге опреме, механизације и уређаја које је Компанија увезла из те, по снази, друге економске силе у свијету“, рекао је Лазаревић.

Линија за производњу намјештаја, која ће пословати у оквиру „Бокситовог“ сектора „Дрвопрерада“, производиће масивни намјештај, првенствено намијењен за инострано тржиште.

Извршни директор у „Дрвопреради“ Раденко Петровић рекао је да је планирано да ова производна линија, када достигне пуни радни капацитет, запосли око 100 радника, а до сада је са списка Завода за запошљавање обучено и запослено више од половине од тог броја.

На данашњој свечаности истакнуто је да је у Компанији „Боксит“ од почетка ове године запослено 155 радника, од чега 10 са високом стручном спремом. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *