Милица Мандић: У Рио по медаљу

Олимпијска шампионка Милица Мандић, која је проглашена за најбољу спортисткињу Србије, рекла је да је 2012. година била јако успјешна и за њу и за њен спорт. Мандићева је, такође, додала да је нови олимпијски циклус већ почео и да се нада добром резултату и у Рио де Жанеиру 2016. године. „Послије свих успјеха ове […]

субота, децембар 22, 2012 / 13:24

Олимпијска шампионка Милица Мандић, која је проглашена за најбољу спортисткињу Србије, рекла је да је 2012. година била јако успјешна и за њу и за њен спорт.

Мандићева је, такође, додала да је нови олимпијски циклус већ почео и да се нада добром резултату и у Рио де Жанеиру 2016. године.

„Послије свих успјеха ове године, могу да кажем да је ово била веома успјешна година и за мене и за теквондо у Србији. Нови олимпијски циклус је већ почео, циљ нам је да поново имамо квалитетне припреме и да освојимо медаље и на сљедећим Играма“, рекла је Мандићева.

Мандићева и њен тренер Драган Јовић вратили су се недавно са припрема у Рио де Жанеиру, који ће бити домаћин Игара 2016.

„Услови су били јако квалитетни. Имали смо спаринговање и борбе са Бразилцима, који имају одличне такмичаре и шампионе. Ипак, прва жеља у 2013. години ми је освајање Свјетског првенства“, рекла је 21-годишња Београђанка.

Јовић, који је у избору ОКС проглашен за најбољег тренера у Србији, такође је рекао да је задовољан досадашњим припремама и односом државе и ОКС. Он је рекао да се не брине због реорганизације спортова на Играма, пошто је на листи за одстрањење са програма Олимпијских игара био и теквондо.

„Потпуно смо мирни по том питању и уопште не размишљамо о томе. Теквондо је био на листи за одстрел послије Пекинга, када је један Кубанац ударио тренера у главу и добио доживитну суспензију. Али, послије Лондона немамо шта да бринемо. Ипак је ово спорт који се тренира у 202 земље свијета“, рекао је Јовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *