Мићу баш кренуло: Миловановић му мора платити 2.000 КМ одштете

Основни суд у Бијељини пресудио је да посланик у Представничком дому БиХ и бивши министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Мирослав Миловановић мора да исплати 2.000 КМ градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу због клевете, сазнаје пословни портал КАПИТАЛ.ба. Адвокат Фаик Мухић из Тузле, који је пред Основним судом у Бијељини заступао градоначелника Бијељине Мићу Мићића у судском […]

понедељак, април 27, 2015 / 14:43

Основни суд у Бијељини пресудио је да посланик у Представничком дому БиХ и бивши министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Мирослав Миловановић мора да исплати 2.000 КМ градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу због клевете, сазнаје пословни портал КАПИТАЛ.ба.

Адвокат Фаик Мухић из Тузле, који је пред Основним судом у Бијељини заступао градоначелника Бијељине Мићу Мићића у судском спору против посланика у Представничком дому БиХ Мирослава Миловановића, за надокнаду нематеријалне штете због клевете, потврдио је за портал КАПИТАЛ да је усвојен његов тужбени захтјев и да је Мићо Мићић добио овај судски спор, те да је Суд утврдио клевете.

„Судија Основног суда у Бијељини Златна Мартиновић је утврдила да је била у питању клевета и одређена је исплата око 2.000 КМ мом клијенту и оштећеном Мићи Мићићу. Он је одлучио да та средства уплати у хуманитарне сврхе“, рекао је адвокат Мухић.

Миловановић је на конференцији за штампу СНСД-а Бијељина, 09. јуна 2013. године, оптужио Мићића за вишемилионску приватну инвестицију, у вези са изградњом више стамбено – пословних објеката у бијељинској Мјесној заједници Дашница.

Мићић је то и тада, али и на суду демантовао, доказујући да није инвеститор стамбено – пословног објекта у Мјесној зајендици Дашница и пред судом је тражио правичну сатисфакцију због нанесене душевне боли у износу од 6.000 КМ.

Судска пресуда ће бити данас уручена свим странама у спору

Ништа ни од Додикове тужбе

Посебно тужилаштво за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала – Специјално тужилаштво Републике Српске донијело је наредбу о неспровођењу истраге против градоначелника Бијељине Миће Мићића, јер из прикупљених доказа не произлазе основе за сумњу да је учинио кривично дјело изазивања опште опасности из члана 402. став 2. Кривичног закона Републике Српске.

Наиме, предсједник Републике Српске Милорад Додик 2. јуна 2014. године је Специјалном тужилаштву поднио пријаву против НН лица због постојања основане сумње да су у мају 2014. године, прије и у вријеме поплава које су погодиле већи дио Републике Српске, учинили кривично дјело изазивања опште опасности из члана 402. став 2. Кривичног закона Републике Српске. Међу тим лицима је био и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

На основу Предсједникове пријаве, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је извршило провјеру спроведених активностидокумената, наређења и извјештаја у вези са елементарним непогодама које су погодиле Републику Српску у мају прошле године. Провјерени су сви подаци о подручјима погођеним поплавама, о штети на привредним објектима, пољопривредном земљишту и домаћинствима физичких лица на поплављеним подручјима.0 КОМЕНТАРА

  1. je li istina ministre da ste dobili kredit od IRB-a?
    Nije to istina sta ti brmmm ghmmm…
    to je firma u vlasnistvu drugog covjeka, samo sto sam ja vlasnik50% gmmmm brmmm
    I mi smo odmah vratili pola para, samo da znas…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *