Мићић: Зашто нас притишћу са тужбама и одштетама?

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је град суочен са двије тужбе којима се од локалне заједнице тражи наплата готово два милиона КМ. Пољопривредна школа судским путем тражи од града 1,3 милиона КМ за штале које су срушене на земљи гдје је изграђен Центар за високо образовање. Ова школа је прошле године судским путем […]

петак, март 15, 2013 / 09:37

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је град суочен са двије тужбе којима се од локалне заједнице тражи наплата готово два милиона КМ.

Пољопривредна школа судским путем тражи од града 1,3 милиона КМ за штале које су срушене на земљи гдје је изграђен Центар за високо образовање.

Ова школа је прошле године судским путем наплатила од града 710.000 КМ за земљиште које је Бијељина уступила Заводу "Орао" након његовог исељавања из Сарајева.

Град је тужило и предузеће "Град" које тражи да наплати 490.000 КМ за земљу на којој је изграђена заобилазница.

Мићић је оцијенио да су обе тужбе покушај дестабилизације градског буџета и да је готово незамисливо да се од Бијељине тражи да плати своје земљиште, својим предузећима и школама за урађене пројекте који су од државног значаја.

Он је на конференцији за новинаре рекао да се градски буџет у протекла два мјесеца пуни за 12 одсто боље него у истом периоду лани и да су приходи повећани по основу наплате пореза на имовину, такси и ПДВ-а

Градоначелник Бијељине, који је и предсједник Градског одбора СДС-а, рекао је да је скупштинска већина у граду окупљена око ове странке стабилна и да је чини 19 од 31 одборника Скупштине града.

Према његовим ријечима, Социјалистичка партија, ПДП и Српска радикална странка "Др Војислав Шешељ", упркос унутарстраначкм проблемима, остају чврсто везани договором са СДС-ом и чине стабилну скупштинску већину у Бијељини.0 КОМЕНТАРА

  1. Zato Mićo što vlasnik zemlje, a to je škola može da radi sa zemlje šta hoće. Kao što je opština izbjeglicama prodavala svoju zemlju po cijeni koju ona hoće i nije im ni tada kad su bježali od turskih koljača izlazila u susret i oslobađala ih od plačanja dažbina i poreza, kao da se kuće po prvi put.
    I njihov kućni budžet je tada bio ugrožen ali ti i takvi kao ti niste vodili računa o tome. Ne vodite ni sada jer još uvijek ima ljudi bez krova nad glavom. Nije Budžet opštine važniji od budžeta moje porodice Mićo! Možda samo u tvojoj glavi. Jer da je opštinski budžet najvažniji ti bi ga čuvao tako što bi smanjiop plate sebi i ostalim funkcionerima i pokazao narodu da se može živjeti i sa 1.000 km mjesečno i da ne treba 5.000 km da bi porodica bila srećna. Ili možda našim ne treba a tvojoj treba?
    Sreca se ne kupuje.
    Ali zemlja se kupuje i prodaje. Što to ne uzurpira tu zemlju od firmi i ne podijeli je izbjeglicama i porodicama poginulih?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *