Mићић: Смањењем плата до уштеде од милион КМ

Планираним смањењем плата за 10 одсто корисницима градског буџета у Бијељини очекује се уштеда више од милион марака, изјавио је данас Срни градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Према његовим ријечима, до сада се на плате и доприносе 290 запослених у градској управи годишње трошило између седам и осам милиона марака. Мићић је најавио да ће за […]

уторак, децембар 18, 2012 / 18:41

Планираним смањењем плата за 10 одсто корисницима градског буџета у Бијељини очекује се уштеда више од милион марака, изјавио је данас Срни градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Према његовим ријечима, до сада се на плате и доприносе 290 запослених у градској управи годишње трошило између седам и осам милиона марака.

Мићић је најавио да ће за наредну годину корисницима градског буџета цијена рада бити смањена са 120 КМ на 110 КМ.

Планираним уштедама од 10 одсто на личним примањима функционера, плата градоначелника, која је до сада била 4.500 КМ, биће смањена на испод 4.000 КМ.

Мићић очекује да ће Бијељина, у складу са уштедама планираним у буџету за који је добијена сагласност Министарства финансија Српске, трошкове за наредну годину смањити и за више од тражених 10 процената.

Једна од мјера штедње јесте потпуно укидање бесплатног кориштења мобилних телефона, а смањиће се и дневнице, које износе 20 КМ.

Градоначелник Бијељине очекује да ће градска власт превазићи дефицит у буџету из ове године, како се он не би поновио наредне године.

"Ако имамо смањење прихода, морамо обезбиједити и смањење трошкова", закључио је Мићић.0 КОМЕНТАРА

  1. „Планираним уштедама од 10 одсто на личним примањима функционера, плата градоначелника, која је до сада била 4.500 КМ, биће смањена на испод 4.000 КМ.“
    I ovo se zove OPOZICIJA u REPUBLICI SRPSKOJ,i on bi da se bori protiv ovih mafijaša koji vladaju,e moj narode………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *