Меркелова против економских санкција за Русију

Њемачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да би кризу насталу због Украјине требало ријешити политичким средствима, без наметања економских санкција Русији. Меркелова је у Берлину рекла да Запад није достигао фазу која подразумијева наметање економских санкција Русији, пренијела је руска агенција Итар-Тасс. – Надам се и да ћемо успјети да их избјегнемо (санкције) – рекла […]

четвртак, март 27, 2014 / 10:14

Њемачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да би кризу насталу због Украјине требало ријешити политичким средствима, без наметања економских санкција Русији.

Меркелова је у Берлину рекла да Запад није достигао фазу која подразумијева наметање економских санкција Русији, пренијела је руска агенција Итар-Тасс.

– Надам се и да ћемо успјети да их избјегнемо (санкције) – рекла је она и додала да није заинтересована за ескалацију већ да напротив ради на деескалацији ситуације.

Њемачки стручњаци кажу да би економске санкције против Русије, коју желе да јој наметну западне земље због ситуације у Украјини и на Криму, могле негативно да утичу на њемачку економију.

Њемачко-руска трговина у 2013. години достигла је 76 милијарди евра, око 6.000 њемачких компанија послује у Русији, укупан обим њихових инвестиција износи 20 милијардни евра и око 300.000 радних мјеста у Њемачкој зависи од економских односа Немачке са Русијом, наводи Итар-Тасс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *