Meркелова: Могућа је заједничка економска зона са Русијом

Њемачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да је Њемачка заинтересована за економску сарадњу са Русијом, упркос актуелним политичким разликама између двије земље.  Она на је економском форуму у њемачком граду Штралзунду рекла да је стварање зоне слободне трговине могуће у будућности између Њемачке и Русије. "Гледано дугорочно могуће је створити велику зону слободне трговине, укључујући […]

субота, април 18, 2015 / 10:04

Њемачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да је Њемачка заинтересована за економску сарадњу са Русијом, упркос актуелним политичким разликама између двије земље.

 Она на је економском форуму у њемачком граду Штралзунду рекла да је стварање зоне слободне трговине могуће у будућности између Њемачке и Русије.

"Гледано дугорочно могуће је створити велику зону слободне трговине, укључујући Русију", рекла је Меркелова, преноси "Спутњик".

Њемачка канцеларка је додала да све постојеће политичке несугласице треба ријешити дипломатским путем.

"Корак по корак чинимо све што је могуће да створимо заједничку економску зону – као што је руски предсједник Владимир Путин једном рекао – од Владивостока до Лисабона", рекла је Меркелова.0 КОМЕНТАРА

  1. Sigurno da je moguca i na njoj se vec dugo radi ali ako zazivi osovina Berlin – Moskva i Evro-azijsko trziste te € ipak bude najcjenjenija valuta pitanje je koliko ce se to svidjeti „Velikom Bratom“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *