Меркел: Русија ризикује велику политичку и економску штету

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила јe да Русија ризикује велику политичку и економску штету уколико одбије да промијени политику према Украјини. "Ако Русија настави по курсу из посљедњих неколико седмица, то неће бити само катастрофа за Украјину", рекла је Меркелова у њемачком парламенту. Она је додала да ова ситуација неће промијенити само однос ЕУ према […]

четвртак, март 13, 2014 / 10:21

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила јe да Русија ризикује велику политичку и економску штету уколико одбије да промијени политику према Украјини.

"Ако Русија настави по курсу из посљедњих неколико седмица, то неће бити само катастрофа за Украјину", рекла је Меркелова у њемачком парламенту.

Она је додала да ова ситуација неће промијенити само однос ЕУ према Русији, него ће нанијети и велику економску и политичку штету Москви.

Меркелова је рекла да је Русија покушала да искористи слабост свог сусједа, умјесто да дјелује као партнер који се залаже за стабилност.

"Територијални интегритет Украјине не може бити доведен у питање", рекла је Меркелова и додала да се ситуација у којој се налази Крим не може поредити са Косовом.

Рејтинг Владимира Путина на највише нивоу

Рејтинг руског предсједника Владимира Путина је на највишем нивоу у посљедњих неколико година, показују резултати нове анкете Сверуског центра за истраживање јавног мњења /ВЦИОМ/.

Путинову политику тренутно подржава 71,6 одсто грађана.

ВЦИОМ напомиње да је Путинов рејтинг порастао за 9,7 одсто од средине фебруара, пренио је Итар тас.

У саопштењу се додаје да се ово дешава под утицајем кризе у Украјини, ситуације на Криму и одличних резултата руских спортиста на Зимским олимпијским и параолимпијским играма у Сочију.

Анкета је проведена 8. и 9. марта на узорку од 1.600 грађана из 130 градова и насеља.0 КОМЕНТАРА

  1. Sve nade da je kosovo dato za RS i njenu nezavisnost padose u vodu.Kosovo je dato da bi Ameri aminovali da se Ukrajina razjebe i Onaj mason Husein Obama i Vladimir cak noris Putin sad foliraju narod da se dogadja neki problem…kurac problem ovo je isplanirano danima prije…a narod pusi li ga pusi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *