Мектић: Сви крију податке, па се после праве паметни

Министар безбједности БиХ Драган Мектић истакао је да је стање у безбједносном сектору у БиХ такво да као да се свако труди да сваки податак задржи за себе и да у одређеном моменту поентира тим подацима.  "То се негативно одржава на стање у области борбе против тероризма и других облика криминала", истакао је Мектић. Он […]

четвртак, април 30, 2015 / 12:30

Министар безбједности БиХ Драган Мектић истакао је да је стање у безбједносном сектору у БиХ такво да као да се свако труди да сваки податак задржи за себе и да у одређеном моменту поентира тим подацима.

 "То се негативно одржава на стање у области борбе против тероризма и других облика криминала", истакао је Мектић. Он је за "Глас Српске" рекао да у БиХ постоје успостављени системи за размјену података, али да тога као да још нису сви свјесни.

Мектић је нагласио да степен сарадње полицијских и безбједносних агенција на свим нивоима није задовољавајући и да то представља велики проблем за БиХ.

"То што постоји више агенција не мора да значи да постоји сметња за њихов рад. Морамо створити механизме да имамо добар систем координације и размјене података и информација, те у случају заједничких истрага", додао је Мектић.

Он је оцијенио да је уз полицијске агенције, слаба карика и Тужилаштво БиХ, те да тужиоци морају бити специјализовани за вођење предмета.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у понедјељак, 27. априла, увече у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић /24/ из села Сапна код Зворника. Том приликом рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић. Ибрић је ликвидиран приликом размјене ватре са полицијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *