Мексико повећава испоруке банана Русији

Мексико планира да ове године повећа испоруку банана Русији са 1.700 тона, колико је било прошле године, на 2.100 тона, рекао је замјеник министра привреде те земље, Франциско де Розенцвајг.  Он је, у интервјуу агенцији Риа новости, прецизирао да је од почетка ове године у Русију отпремљено свега 93 тоне банана, али да режим испорука […]

петак, јул 3, 2015 / 02:16

Мексико планира да ове године повећа испоруку банана Русији са 1.700 тона, колико је било прошле године, на 2.100 тона, рекао је замјеник министра привреде те земље, Франциско де Розенцвајг.

 Он је, у интервјуу агенцији Риа новости, прецизирао да је од почетка ове године у Русију отпремљено свега 93 тоне банана, али да режим испорука на руско тржиште варира и да не постоји јасан тренд. Поред тога, постоји низ захтјева фитосанитарних власти које испоручилац мора да испуни.

„Тражимо могућност за повећање нашег присуства на руском тржишту банана јер смо једни од лидера у извозу тог производа“, казао је замјеник министра.

Розенцвајг је такође навео да је 2014. године из Мексика у Русију испоручено аутомобила у вриједности 33 милиона долара.

„То је чинило 12 одсто укупног извоза из наше земље у Русију. Поред тога испоручени су и дијелови у три пута већој вриједности, од око 96 милиона долара“, прецизирао је Розенцвајг.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *