Мексико: Јаху плаћа 2,7 милијарди долара због кршења уговора

Суд у Мексику донио је пресуду по којој компанија Jaху мора да плати 2,7 милијарди долара због кршење уговора са Ајдиас интерактивс и њеном матичном компанијом Ворлдвајд директорис. Јаху је по свему судећи склопио партнерство са Ај-И које је подразумијевало штампање Жутих Страница са пословним телефонским бројевима за Мексико. Ворлдвајд директорис и Ај-И тужили су […]

недеља, децембар 2, 2012 / 13:04

Суд у Мексику донио је пресуду по којој компанија Jaху мора да плати 2,7 милијарди долара због кршење уговора са Ајдиас интерактивс и њеном матичном компанијом Ворлдвајд директорис.

Јаху је по свему судећи склопио партнерство са Ај-И које је подразумијевало штампање Жутих Страница са пословним телефонским бројевима за Мексико.

Ворлдвајд директорис и Ај-И тужили су Мексичком суду компанију Јаху за кршење уговора, кршење обећања и изгубљене зараде. Суд је донио пресуду која није коначна против Јахуа према којој морају да плате огромних 2,7 милијрди долара.

У свом саопштењу YЈаху наводи да су "многе тврдње тужиоца без основа" те да ће се сигурно жалити на ову пресуду.

Тржишна вриједност Јахуа процјењује се на 22,2 милијарде долара али за само неколико сати од објаве ове пресуде, акције компаније пале су за 1,8 одсто, на 18,44 долара по акцији.

Према неким експертима ова пресуда представља вјероватно више новца него што је мексичка индустрија Интернет оглашавање генерисала до сада.

Јаху је у октобру пријавио са је квартални профита прешао 3 милијарде долара, захваљујући продаји дијела свог удјела у кинеском гиганту Алибаба, те да је приход од приказивања огласа у склопу претраге порастао за 11 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *