Мекоусташтво: Томпсон за кривичну спреман

Хрватски проусташки кантаутор Марко Перковић Томпсон и ове године ће добити прекршајну пријаву јер је током прославе годишњице „Олује“ у Слуњу, 5. августа, прије почетка извођења пјесме „Чавоглаве“ са бине узвикнуо законом забрањени усташки поклич „За дом спремни“ – којим иначе та песма и почиње.

четвртак, август 10, 2017 / 10:18

Карловачка полицијска управа је, како се наводи, потврдила, не наводећи идентитет особе, да ће против 50-годишњака поднети оптужни предлог због почињеног прекршаја.

Томпсон на концерту у Слуњу

Томпсон на концерту у Слуњу

„Полиција ће по завршетку криминалистичке истраге поднети оптужни предлог против 50-годишњака због почињеног прекршаја из члана 5 Закона о прекршајима против јавног реда и мира. Уједно, полиција наставља криминалистичко истраживање у циљу утврђивања осталих прекршаја који су почињени током одржавања јавног окупљања, у Слуњу“, рекла је за овај портал портпаролка карловачке полиције Сенка Старовешки.

Она је, како се наводи, рекла и да прикупљеним материјалима са самог концерта, прегледом снимљених фотографија и видео-записа, полиција утврђује почињене прекршаје и утврђује идентитет починиоца.

И ове године, као на свим досадашњим концертима Марка Перковића, део публике је истицао усташка обележја и симболе.

Током одржавања концерта, полиција је у Слуњу одмах прекршајно пријавила три особе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *