Медведев: Рубља може да постане резервна валута

Рубља може да постане међународна резервна валута, изјавио је данас премијер Русије Дмитриј Медведев. „Садашњи валутни систем је нестабилан и захтјева додатну подршку, у виду додатних резервних валута. Сматрам да рубља има све шансе да постане таква валута”, указао је Медведев. Он је додао да је у вријеме кризе постало јасно да ниједна резервна валута […]

субота, септембар 29, 2012 / 10:21

Рубља може да постане међународна резервна валута, изјавио је данас премијер Русије Дмитриј Медведев.

„Садашњи валутни систем је нестабилан и захтјева додатну подршку, у виду додатних резервних валута. Сматрам да рубља има све шансе да постане таква валута”, указао је Медведев.

Он је додао да је у вријеме кризе постало јасно да ниједна резервна валута не може да „претендује на своју искључивост”, објављено је на сајту Вести.ру.

„Сада сви са страхом гледамо у Европу. Размишљамо о судбини евра, гатамо да ли ће Грчкој дати новац или ће она у одређеном тренутку отићи из еврозоне, што би довело до ланчане реакције и распада цијеле Европске уније”, указао је Медведев.

Економије чланица Заједнице независних држава су тијесно повезане са привредама земаља ЕУ, при чему трговинска размјена Русије са чланицама еврозоне достиже 300 милијарди долара годишње.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *