Meдитеран гута људске животе, 1.750 од почетка године

Од почетка ове године више од 1.750 миграната погинуло је у Средоземном мору, што је 30 пута више него у истом периоду прошле године, саопштено је данас из Међународне организације за миграцију /ИОМ/. "Према прорачунима ИОМ-а, број погинулих миграната од почетка године је 30 пута већи него прошле године, када је у Средоземном мору пријављено […]

понедељак, април 20, 2015 / 14:54

Од почетка ове године више од 1.750 миграната погинуло је у Средоземном мору, што је 30 пута више него у истом периоду прошле године, саопштено је данас из Међународне организације за миграцију /ИОМ/.

"Према прорачунима ИОМ-а, број погинулих миграната од почетка године је 30 пута већи него прошле године, када је у Средоземном мору пријављено само 56 смртних случајева", рекао је портпарол ИОМ-а Џоел Милман.

Он је изразио страховање да би, на основу садашњег броја жртава, укупан број погинулих из 2014. године, њих око 3.279, ове године могао бити превазиђен у наредних неколико седмица и да до краја године достигне 30.000.

Портпарол УНХЦР-а Едријан Едвардс казао је да је потонуће брода са мигрантима код Либије, када је погинуло 800 људи, "најсмртоноснији инцидент на Медитерану у историји".

Према његовим ријечима, само током априла забиљежено је 1.300 погинулих.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *