Матица Српска наградила Телебака

Лингвиста из Бањалуке, Милорад Телебак, једногласном одлуком жирија овогодишњи је добитник Повеље за његовање српске језичке културе, коју додјељује Матица Српска. Признање ће Телебаку бити уручено 16. маја у Новом Саду. Ова награда прошле године додијељена је први пут, и то академику Ивану Клајну. Матица Српска ову Повељу додјељује појединцима, установама, групама и медијима као […]

среда, мај 7, 2014 / 15:51

Лингвиста из Бањалуке, Милорад Телебак, једногласном одлуком жирија овогодишњи је добитник Повеље за његовање српске језичке културе, коју додјељује Матица Српска. Признање ће Телебаку бити уручено 16. маја у Новом Саду.

Ова награда прошле године додијељена је први пут, и то академику Ивану Клајну. Матица Српска ову Повељу додјељује појединцима, установама, групама и медијима као подршку свима онима који су се доказали у очувању српског језика.0 КОМЕНТАРА

 1. Čestitke

  Čestitke i od moje malenkosti. Imao sam čast da upoznam gospodina Telebaka, i da mu budem domaćin prilikom njegovog boravka u Rogatica prije… ma prolaze ove godine.

  Da ne kvarim čestitku: PRAVI GOSPODIN-ČOVJEK.

  Ovo je jedan od rijetkih ljudi u RS koji mladim ljudima može da posluži kao uzor u svakom pogledu.

 2. Како је друштво дубље тонуло, по свим основама, тако су испливавали, ко бива, стручњаци. Како су на сцену излазили полуписмени предсједници, неписмени посланици, како нам је школство отишло у три п.м., како дјеца локалних бизнисмена и функционера постају вуковци, без да знају таблицу множења или сва слова, тако нам они, као нпр. г. Телебак, који на телевизији презентује градиво првих разреда основне школе, постаје лауреат. Не омаловажавам никога и не умањујем ничији труд у бављењу било којим послом, али…….још мало, па ће свако, ко је у социјализму завршио осми разред, бити потенцијални стручњак. Падају критерији и за додјелу Нобелове награде, али…..Чинимо себи медвјеђе услуге.
  Јуче, на Слави, човјек прича баш о г. Телебаку, каже, сељаци се почели зајебавати, кажу, слушали г. Телебака како говори да није правилно рећи *шеница, него пшеница, па они почели говорити пјечам, пкукуруз……..

 3. Диван човјек, уживање га је слушати, много је он добрих порука народу послао кроз своју телевизијску емисију о српском језику.

  Капа доље господине професоре.

 4. Диван човјек, уживање га је слушати, много је он добрих порука народу послао кроз своју телевизијску емисију о српском језику.

  Капа доље господине професоре.

 5. Jovane, mi smo takav narod, što kaže moja pokojna baba, giviktu bi našli zamjerku.
  Telebaku, po meni nema zamjerke, pa djecu i treba učiti pravopisu i gramatici, a ne stare. Ko je kakav omatorio, pismen, ili nepismen, takav će se i poderati.
  Pored svega što nas je zadesilo, zadesi nas i
  devastiranje obrazovnog sistema, što mislim da nije slučajno .
  Telebaka su voljeli da slušaju i gledaju, znam po mojim mališanima i njihovim drugarima, i ako im je išta ostalo u glavicama, a jeste, velliku je stvar uradio.
  Stoga, još jednom , upućujem mu iskrene čestitke!

 6. Приједоре, ником ја нисам нашао замјерку, ја сам само рекао да, по мени, неко ко пропагира градиво прва четири разреда основне школе није за лауреата. Кажеш, воле га дјеца, чуј матере ти, по тој аналогији би награде требало да добију и Бранко коцкица, Сеид Мемић Вајта или Зијах Соколовић. Ако ћемо поштено, они су много боље радили посао за који је награђен г. Телебак.

 7. Заметица Јован, 08.05.2014. 09:01:01 [115339]

  Pusti prijedorskog satanizatora.
  Telebak jeste njemu idol upravo zato sto on prolazi 4. razred i po pismenosti i po pameti.
  Telebak jeste koristan ali za nekog nacionalog simbola nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *