Маршал Џеферсон први јаше на Свјежем таласу

Фронтал радо прати дешавања на овдашњој сцени, али то је све теже и теже радити, обзиром да се у саопштењима која овакве догађаје промовишу, све мање користи српски језик.

петак, мај 13, 2016 / 13:14

Фронтал радо прати дешавања на овдашњој сцени, али то је све теже и теже радити, обзиром да се у саопштењима која овакве догађаје промовишу, све мање користи српски језик.

Већ смо имали оваквих увода и скретања пажње широј јавности на ову појаву, гдје смо указали да је превођење оваквих текстова изузетно мукотрпан посао и први у низу симптома културног пропадања једне заједнице. Замјењивања културних образаца и вриједности туђима, до губитка смисла свог постојања.

Но, све је то разложено у одјељку фељтона Латино и Методије, који се бави појавом латиничења, а ми текст објављујемо свега преведен на ћирилицу, што ћемо и убудуће чинити кад су текстови оваквог језика у питању, јер се таквог дискурса више могу постидити они који их пишу, него ми који их објављујемо.

Фреш вејв хедлајнер – Звијезда вечери Свјежег таласа

Први хеадлинер ЕНЕРГИЕ СТАГЕ-а Нектар ФресхWаве Фестивала за 2016. годину је чувени чикашки пионир ДЈ израза и легендарни продуцент хоусе музике, Марсхал Јефферсон! 

Одговор на питање ко је Марсхалл Јефферсон треба да се потражи првенствено у периоду од прије 30ак година, када су се на чикашкој музичкој сцени појавили хоусе великани попут Френкие-а Кнуцклс-а, који су обиљежили свјетску електронску хоусе музику!

Наиме још средином 80-их година 20-ог вијека у клубовима америчког Чикага почиње да се развија јединствен музички израз, којег су уз модерне ритмове и кориштење ритам машина уз грамофонски ДЈ сет, обогаћивали фантастични госпел пјевачи, пјевајући дионице које су се послије нашле у издањима која су владала музичким свијетом почетком 90-их година прошлог вијека и постала легендарна у музичкој историји. Многе од тих легендарних трака су потписана са именом Марсхалл Јефферсон!

Увијек у потрази за инспирацијом, жонглирајући између продуцирања и наступања Марсхалл-ова каријера траје већ активно 30ак година, а несагледив је број наступа и плесних подијума којима је суверено владао! Када је ријеч о издањима подсјећамо на синглове “Мове Yоур Бодy“, “Риде тхе Рхyтхм“, “Мусхроомс“, “Тхе Хоусе Мусиц Антхем“…

Марсхалл Јефферсон ће на Нектар ФресхWаве Фестивалу2016. наступити у четвртак, 4. августа, првог дана фестивала као хеадлинер Енергие Стаге-а. Бине која је прошле године окупила највећа регионална ДЈ имена попут Марка Настића или Марка Вуковића. Ријеч је бини која је изазвала велику пажњу публике и која ће несумњиво и ове године за многе посјетиоце Нектар Фресхwаве Фестивала бити омиљена! Наступ легендарног чикашког мајстора ДЈ пулта најбољи је начин да најавимо плејаду извођача који вас очекују на ЕНЕРГИЕ СТАГЕ-у ФWФ!

Нектар ФресхWаве Фестивал 2016 одржаће се 4., 5. и 6. августа на просторним капацитетима бањалучке тврђаве Кастел! Улазнице по СУПЕРПРОМО цијени од свега 39КМ за све дане фестивала су у продаји, а доступне су у бањалучком пабу Дебела Берта, туристичкој агенцији МГ Травел у Бањалуци и путем интернет сервиса за продају улазница www.купикарту.ба! 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *