Марко Шикуљак: Дани, догађаји и утисци

Било је свега, и све је оставило по мало утисак. Влада Српске је промијењена. Без икаквих других процјена о њеној судбини и могућностима, треба подсјетити да се о оваквој Џомбићевој судбини говорило од како је влада формирана, а последњу годину о томе ко ће га наслиједити. Најуспјешнији потез је онај који се не очекује; најбољи […]

уторак, март 5, 2013 / 00:47

Било је свега, и све је оставило по мало утисак.

Влада Српске је промијењена. Без икаквих других процјена о њеној судбини и могућностима, треба подсјетити да се о оваквој Џомбићевој судбини говорило од како је влада формирана, а последњу годину о томе ко ће га наслиједити. Најуспјешнији потез је онај који се не очекује; најбољи план је онај који се не зна, записао је кинески генерал Сун Цу, у умијећу ратовања.

Толико о потезу.

Српски атлетичари постижу историјске успјехе. Дворанско првенство је у питању, па не треба летјети у небо. Атлетичари ту долазе да се припреме.

Ипак, наши никад нису били ни близу овог успјеха. Тушта и тма бијеса се излило на Асмира Колашинца, јер је славио са двије заставе. Иако је Србији пријеко потребно да је воли неко ко се зове Асмир, усијаним главама никад доста. Нису се нешто гушали кад су промовисане заставе Санџака и Војводине, и чему сад фрка. А ни Михаил није махао Чанковом крпом.

Иза Колашинца је остао Хамза Алић. Врло брзо се сазнало да је из Србренице, и да је из ње побјегао са екипом која није имала среће да по њу дође хеликоптер, као по Насера Орића, Да је Алић остао у Србреници, вјероватно би о њему Биљана Србљановић писала потресне текстове, да је умјесто бомбоне добио метак. Један њен “заклан” Сребреничанин срећом жив и здрав, али драматургија не трпи такве ствари.

Афлатоксин је најчешће изговарана страна ријеч ових дана. Док у околним земљама повлаче млијеко из продавница, код нас се исте робне марке продају акцијски. Захваљујући притиску противрежимских медија у Србији, од афере која је првобитно кренула из Хрватске (а они је моментално пребацили у БиХ), кола су се сломила на Србији, нарочито након одлуке о промјени афлатоксинског цензуса.

Министар пољопривреде Србије Кнежевић је понудио оставку, а Вучић вијећа шта чинити. Знајући да је једина сила којој се Вучић моли испитивање јавног мнијења, чим се добију резултати по којима Кнежевићева смјена диже рејтинг, овај лети из владе.

Након што су грбови Невесиња и Бање Луке проглашени неуставним, статут града Бијељине није добио двотрећинску већину и није усвојен. Не због грба, који чека уставну оцјену, већ због ината СНСД и ДНС.

На грб је примједбе имао одборник СДА, који је за то да на грбу не буде силуета цркве, да се више истичу ријеке и пољопривреда, а да са штита сиђе Кнез Иво, а попење, ако сам добро чуо, Али паша Фидахић. Који је Зворничанин. Или је у питању грешка, па је Али паша уствари Видајић, из Бијељине.

Обојица су битан фактор побуне против османске власти 1830 и неке, кад је војска из Босне отишла на Косово и разбила Турке. Као, био је то диван период за босанске хришћане и период стварања босанско-бошњачке нације. А данас се Турци поново дочекују к’о род рођени. Шизофренија.

Први март у ФБиХ празник, у РС обичан радни дан. Докле ће то бити вијест, и повод за коментаре свих врста?0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *