Марко Шикуљак: Алиса у земљи лудеса

Предизборни вакат је тако занимљив. Сан и јава се мијешају, а кроз огледало се пролази свакодневно. Не зна се коме ових дана све изгледа као буђење из сна. СНСД изгледа као да се пробудио, видио да није онако како су се убиједили, и почели да кукају над худом народном судбином. Колико има неријешених ствари, и […]

уторак, септембар 4, 2012 / 10:31

Предизборни вакат је тако занимљив. Сан и јава се мијешају, а кроз огледало се пролази свакодневно.

Не зна се коме ових дана све изгледа као буђење из сна. СНСД изгледа као да се пробудио, видио да није онако како су се убиједили, и почели да кукају над худом народном судбином. Колико има неријешених ствари, и како се брзо рјешавају.

Има нас и који трљамо очи у невјерици. Изгледа да смо само сањали да је СНСД одавно на власти, и да дјеца рођена у вријеме кад су засјели полазе у школу.

Дакле, безобразно је спомињати хеликоптере за гашење пожара, као да смо тек јуче сазнали шта је ватра. Горимо свако љето, штете су мање или више несагледиве, и баш се сад сјетисмо се да треба и гасити.

Тјеше нас ових дана како је суша у цијелом свијету, и како се ту ништа не може. Пријатељски Израел у пустињи пољопривредна земља, а у Семберији између двије ријеке суша. Нагледао сам се спрежних кукуруза, сунцокрета, соје… да ми је мука. Канали су празни, само нешто смећа остало на дну. И онда се неко сјети наводњавања. Није требало пуно до идеје, чекамо разраду пројекта.

Све изгледа иде и може пред изборе: Има и за књиге, и за студенте, и и за струју за угрожене, и да не поскупи гријање, и за мање више све. Замало и да се направи ватерполо тим снова.

Имам дара за примијетити очигледне ствари, кажете. Све се може и мора пред изборе. Ма само ми се чини да би, иако по законима логике треба да услиједи казна на изборима, она се не би десила ни да нема ових бајних обећања.

Чуо сам занимљиву ствар, како су избори вјечито заказани у зениту грађевинске сезоне, па се пред изборе финишира све оно што се започело. Од тротоара до аутопута. Како се погоди да се и договори за велике инвестиције сачине баш тад, то је мистерија. Помјерање избора у вријеме кад стоје грађевински радови од тога нас не могу спасити. А од великих инвестиција само имамо страх да нас не завале до краја.

Мало ЧЕЗ, мало Сердаров. Исти им је циклус био, пред парламентарне изборе.

Проћи ће и ови избори, и донијети пријеко потребан мир. Без спокоја0 КОМЕНТАРА

  1. Рјешење наших проблема би било укидање демократије, проглашење Додика за доживотног предсједника, гушење критичке мисли (укључујући и Фронтал?)…

    Па, да и код нас мало влада ред и чисте улице као у Бјелорусији.

    Је л’ тако Марко?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *