Маљчић: Домаћи стандарди хране испод европских и свјетских

Члан Главног одбора Партије демократског прогреса Мишо Маљчић рекао је данас да не постоји тржишна стандардизација хране кад су у питању пољопривредни производи у Републици Српској, али и у БиХ, те да су домаћи стандарди испод европских и свјетских.  „Ако не буде урађена стандардизација, остаћемо само једно пусто острво и ништа нећемо моћи извести. А, […]

субота, август 4, 2012 / 16:37

Члан Главног одбора Партије демократског прогреса Мишо Маљчић рекао је данас да не постоји тржишна стандардизација хране кад су у питању пољопривредни производи у Републици Српској, али и у БиХ, те да су домаћи стандарди испод европских и свјетских.

 „Ако не буде урађена стандардизација, остаћемо само једно пусто острво и ништа нећемо моћи извести. А, наши стандарди, на примјер, када је у питању протеински састав креће се око 12 одсто, док је у ЕУ у развијеном свијету тај стандард 24 одсто“, рекао је Маљчић новинарима У Бањалуци.

Он је навео да не постоји контрола квалитете увоза, рекавши да се код увоза меса ради само бактериолошка контрола, што није довољно да се утврди квалитет и безбједност те намирнице за потрошача.

Маљчић је рекао да се српској пољопривреди даје недовољна пажња, као и да се подстицаји дају, како је рекао „за непотребне ствари“.

На конференцији за новинаре у Бањалуци представио се и Радосав Бјелановић, који је, као нестраначка личност, кандидат ПДП-а за начелника општине Хан Пијесак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *