Максимовић: Усељење у болницу почетком октобра, пред изборе

Директор бијељинске болнице, проф. др Синиша Максимовић, изјавио је да су у току завршни радови на изградњи нове Болнице , која треба да почне са радом почетком октобра ове године. „Ових дана у завршној фази је процес сертификације и акредитације здравствених установа. Ми смо урадили око 70 одсто послова за тај процес. Планирали смо током […]

четвртак, август 16, 2012 / 09:35

Директор бијељинске болнице, проф. др Синиша Максимовић, изјавио је да су у току завршни радови на изградњи нове Болнице , која треба да почне са радом почетком октобра ове године.

„Ових дана у завршној фази је процес сертификације и акредитације здравствених установа. Ми смо урадили око 70 одсто послова за тај процес. Планирали смо током септембра да урадимо оцјењивање, а након тога ћемо учинити интерне провјере, те сагледати ситуацију, и , најзад, у потпуности завршити просец сертификације“ , Максимовић је рекао на конференцији за новинаре ОО СНСД Бијељина, на којој је било ријечи о политичко – економској ситуацији у општини.

Он је рекао да је за бијељинску Болницу значајна и категоризација, „ у договору са Министрством здравља, донијета је одлука да наша болница буде другог нивоа, од укупно четири нивоа колико постоји у РС“.

Говорећи о тренутној ситуацији у Болници , проф.др Синиша максимовић је истако да је ријеч о институцији која стабилно финансијски функционише, да се све обавезе редовно исплаћују према потраживачима и запосленима.

„Бијељинска болница спада у ред стабилних здравствених институција.Све своје обавезе Болница испуњава, немамо значајних дуговања. Плате су редовне. Са поносом могу да кажем да смо стабилна здравствена установа“, рекао је Максимовић.

Он је нагласио да су у току интезивне припреме за пресељење у нови објекат.

„Радови на изгадњи болнице су у завршној фази, и остали су неки ситни радови. Ових дана очекујемо уношење намјештаја и нове медицинске опреме. Ја очекујем да ћемо уселити у нову болницу почеком октобра ове године“, нагласио је Максимовић.

Говорећи о даљим плановима, Максимовић је нагласио да намјеравају да побољшају здравствени систем тиме што ће Институт за јавно здравље добити адекватан простор да се у Бијељини оформи регионални Завод , што ће бити веома значајно за подручје Семберије.

Он је посебно говорио о кадровима Болнице који се интензивно едукују у медицинским центрима у РС и иностранству.

„Примили смо значајан број младих љекара. Њих тренутно има тридесетдвоје на основним специјализацијама. Имамо три колегинице на суб- специјалистичким темама. Планирамо да распишемо нове специјализацје и суб-специјализације. Актуелно је и то да су наша три љекара на едукацији у Бања Луци“, рекао је Масимовић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *