Максимирска утакмица: Забрањено за Србе и псе

Уколико се неки Србин нађе на трибинама Максимира на мечу Хрватска – Србија, може да буде кажњен чак и затвором до 30 дана. То је за агенцију Танјуг изјавио повјереник за сигурност Хрватског ногометног савеза Зоран Цврк. "Улазнице су персонализоване и власништво су ХНС, гласе на име и презиме. Ако закључимо да је дошло до […]

уторак, март 19, 2013 / 08:23

Уколико се неки Србин нађе на трибинама Максимира на мечу Хрватска – Србија, може да буде кажњен чак и затвором до 30 дана.

То је за агенцију Танјуг изјавио повјереник за сигурност Хрватског ногометног савеза Зоран Цврк.

"Улазнице су персонализоване и власништво су ХНС, гласе на име и презиме. Ако закључимо да је дошло до илегалне куповине од стране гостујућих навијача, биће им онемогућен улазак. Казна за неовлашћен улазак може да буде новчана, између 2.000 и 12.000 куна, али и казна затвора до 30 дана".

"Како неће бити јасне сегрегације навијача и посебне трибине за навијаче Србије, сви који долазе на утакмицу долазе на властиту одговорност. Дужност је ХНС-а да смањи могућност било каквог инцидента, нарочито појединачних и баш зато што би лична сигурност навијача Србије у таквим околностима била угрожена, спријечићемо њихов улазак на стадион", додао је Цврк.

Како пишу хрватски медији, на Максимиру ће у петак бити 850 редара, а очекује се и рекордни број полицајаца у оклопима, мада је њихов тачан број тајна.

Спомиње се и ризик да судија Чакир прекине утакмицу, уколико навијачи и после упозорења спикера наставе са увредама.

"Ако дође до непримјереног навијања, реаговаћемо и као организатори путем разгласа ћемо затражити да се истог момента прекине такав облик навијања", каже Цврк.0 КОМЕНТАРА

 1. Зашто сада ову ситуацију и хрватску „иновацију“ ФСС не пријави УЕФИ као још невиђен расистички гест и затражи одржавање на неутралном терену а кажњавање ХНС-а као расистичке ОРГАНИЗАЦИЈЕ?!
  Зашто се те теткице из Србије жале што их сви остали савези третирају као боксерски џак?
  О најави прекида утакмице због усташког скандирања домаћина могу само да изјавим: „опрем добро“.

 2. „Улазнице су персонализоване и власништво су ХНС, гласе на име и презиме. Ако закључимо да је дошло до илегалне куповине од стране гостујућих навијача…
  —————————–
  Има нас неколико хоћемо да идемо на утакмицу!
  Нећемо да купујемо илегално!
  Замољавамо пар одборника бањалучке скупштине да нам позајме своје акредитације, кажу глат пролазимо…враћамо одмах по повратку..кеве ми!

 3. Ја разумијем да нема организованих навијача, да треба са границе вратити оне који су регистровани (а требали би бити) хулигани, и све што иде даље. Али шта било ког спречава да индивидуално купи карту и гледа нормално утакмицу. Па ни на сеоским утакмицама нећеш скакати кад твоји дају гол на страни, камо ли би у Загребу?

 4. ćaomanu, ти купи карту и отиђи да гледаш, али пази да се не одаш. 😀 Нема више карата осим ових неколико пута скупљих.

  Једва чекам утакмицу. 😀 Биће као прије 10- ак година. 2 : 2 у Загребу, 0 : 0 у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *