Македонија условно осудила цртаче велике Албаније

Основни суд у Тетову изрекао је условне затворске казне од по годину дана тројици чланова организације „Илирикум либертас“, који су прошле године нацртали карту велике Албаније у Тетову.Пресудом су они обавезни да избришу нацртану карту на улазу у Тетову, пише скопски „Дневник“. Рочиште је одржано иза затворених врата, а Ринор С. из Дебра, Петрит И. […]

петак, децембар 28, 2012 / 08:59

Основни суд у Тетову изрекао је условне затворске казне од по годину дана тројици чланова организације „Илирикум либертас“, који су прошле године нацртали карту велике Албаније у Тетову.Пресудом су они обавезни да избришу нацртану карту на улазу у Тетову, пише скопски „Дневник“.

Рочиште је одржано иза затворених врата, а Ринор С. из Дебра, Петрит И. и Тонус П. Из Тетова оптужени су за подстицање етничке и расне нетрпељивсоти у друштву.

Они су, заједно са још једним чланом „Илирикум либертаса“, 28. новембра 2011. године на Дан независности Албније и Дан албанске заставе примијећени како цртају карту на улазу у Тетово и одмах су били ухапшени.

Након шесточасовног задржавања пуштени су, а македонски МУП поднио је против њих кривичну пријаву.

Предсједник „Илирикум либертаса“ Ваљон Куртиши рекао је да је судска одлука политички мотивисана и најавио је жалбу.

„Илирикум либертас“ је невладина организација, која има блиске односе са невладином Црвено-црном алијанском из Албаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *