Мајске музичке свечаности у знаку Стевана Мокрањца

На традиционалном музичком фестивалу „Мајске музичке свечаности“, који ће бити одржан од 8. до 12. маја у Бијељини, учествоваће више од 30 хорских ансамбала из Србије, БиХ и земаља у окружењу. Такмичарски дани су 10. и 11. мај а овогодишњи фестивал биће у знаку још једног веома значајног јубилеја – 100 година од смрти великог […]

понедељак, март 31, 2014 / 19:13

На традиционалном музичком фестивалу „Мајске музичке свечаности“, који ће бити одржан од 8. до 12. маја у Бијељини, учествоваће више од 30 хорских ансамбала из Србије, БиХ и земаља у окружењу.

Такмичарски дани су 10. и 11. мај а овогодишњи фестивал биће у знаку још једног веома значајног јубилеја – 100 година од смрти великог српског композитора Стевана Ст. Мокрањца.

Фестивал ће бити завршен 12. маја прославом крсне славе манастира Св. Василија Острошког у Бијељини.

У ревијалном дијелу фестивала предвиђена су научна предавања о различитим темама у вези са хорском музиком и пјевањем, као и изложба поводом 115 година постојања хора „Србадија“.

Подршку у организацији Фестивалу пружају Министарство просвјете и културе Републике Српске, Српска православна црква и Град Бијељина.

Први хорски фестивал „Мајске музичке свечаности“ одржан је у Бијељини у мају 2002. године. Идеја о покретању међународног хорског фестивала потекла је од диригента СЦПД „Србадија“ и умјетничког директора Фестивала Десанке Тракиловић.

Улаз на све фестивалске садржаје биће бесплатан.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *