Мајкићка отишла у пензију на један дан и зарадила 28.000 КМ

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Душанка Мајкић одлучила је да крајем маја оде у пензију, али само дан касније поново је засновала радни однос, пише Слободна Босна. Мајкић је крајем протекле године, према објављеним подацима,највише зарађивала у Парламенту БиХ. Она је, пише Слободна Босна, позната по жестоким критикама нерада и јавашлука у државним институцијама БиХ. […]

четвртак, јул 2, 2015 / 15:08

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Душанка Мајкић одлучила је да крајем маја оде у пензију, али само дан касније поново је засновала радни однос, пише Слободна Босна.

Мајкић је крајем протекле године, према објављеним подацима,највише зарађивала у Парламенту БиХ. Она је, пише Слободна Босна, позната по жестоким критикама нерада и јавашлука у државним институцијама БиХ.

Мајкићева је током протекле године, у просјеку, сваког мјесеца примала око 7.300 КМ, односно девет просјечних плата у држави, или приближно 25 просјечних пензија!

Али, постоји и још један “сет привилегија” бх. парламентараца о којима јавност мање зна, јер их користи тек мала група посланика који током трајања мандата стекну услове за одлазак у редовну пензију.

Парламентарци су и о томе водили рачуна, па су у Закону о платама и накнадама у институцијама БиХ прецизирали да се посланицима који стекну услове за одлазак у пензију на име отпремнине исплати једнократна “помоћ” у износу шест њихових плата!

ПЕНЗИЈА НА ЈЕДАН ДАН

Тако је Душанки Мајкић 25. маја ове године издато рјешење о “престанку статуса стално запослене посланице због одласка у пензију по сили закона”. Другим рјешењем истог дана, додијељена јој је једнократна “помоћ” у износу од око 28.000 КМ, што одговара износу њених шест плата у тој години.

Али, само два дана касније, дакле 27. маја ове године, Душанка Мајкић је добила још једно рјешење – овога пута о “стицању статуса стално запослене посланице”, што ће рећи да је у пензији провела свега два дана, таман толико да стекне формалне услове за исплату отпремнине у износу од око 28.000 КМ.

Новим рјешењем од 27. маја, Душанки Мајкић је утврђен коефицијент плате у висини 8,50 са додатком 0,50 посто на основну плату за сваку годину радног стажа. У том тренутку, Мајкићева је имала равно 40 година и један дан радног стажа!

Цијели маневар с одласком у пензију био је срачунат с јасним циљем да наплати отпремнину у износу од 28.000 КМ, јер је Мајкићева шест мјесеци прије једнодневног одласка у пензију обновила мандат на парламентарним изборима и стекла формалне услове за статус професионалног посланика, са свим привилегијама које тај статус носи, пише Слободна Босна.

Баш на примјеру СНСД-ов посланице Даушанке Мајкић може се показати и доказати колико је уносан професионални посланички ангажаман.

Мајкићева је у професионалној политици десет посљедњих година, а за то вријеме уштедјела је скоро десет пута више новца него за претходних 30 година рада у различитим привредним организацијама.

Наиме, 2006. године, када је први пут освојила посланички мандат, Душанка Мајкић је у имовинском картону пријавила стан вриједан 90.000 КМ и уштеђевину у износу од 20.000 КМ. Осам година касније, на изборима 2014. године, уз стан и аутомобиле, пријавила је штедни депозит у износу од 186.846 КМ!

Мајкићева је дакле за осам година колико је професионални посланик успјела уштедјети 166.000 КМ, односно у просјеку 20.000 КМ сваке године, што и није претјерано велики износ ако се има у виду чињеница да је у просјеку годишње зарађивала око 80.000 КМ.
 0 КОМЕНТАРА

 1. E, ovo je rudonjina balega s kojom je zasuo grobove poginulih koji živote dadoše za ovakvu Srpsku, s čijim je smradom i nečisti pogušio žive i nerodjene.

  Godinamaa ponavljam da je on največi tiranin i zločinac koji je zapečetio sudbinu ovoga naroda.
  Zar zločin nije ostavoti hiljade gladnih i bolesnih da umiru i skapavaju a dati ovoj, kako god da je nazovem pogrdno, malo je.
  Ubij se smrdonja, spasi ovo malo djece što nisi uspio da pobiješ bijedom.

  On nas ubija dušankama , papcima, i svojim razbojnicima.

  Dušananka je razornije oružje nego atomska nad Hirošimom.

  Zar onaj koji ubija narod ovakvim oružjem nije zločinac?

 2. Требало јој је дати још 28 000 па ако јој је мало још толико, па још толико, па још толико кад је јадница гладна и кад нема осјећај да би обична раја сиротиња била струњена кад би у торби имала и пар хиљада а камоли толику лову.

 3. Наравно да се на ову вијест неће огласити они СНСД-клонови. Нека сте ви купили ону свињу Стевандића и манитог Бањца. То ће нам баш поправити живот у РС. А ово је Мајкићка себи за отпремнину, нека се нађе. Свакако је неморал на висини.

 4. Мени је најтужније што овакви хабитуси узму тај крвави новац од уста свог народа, па онда оду да купују станове и замкове по Београду, Новом Саду… А нису надрасли ни селендре у којима су поникли. Фуј

 5. Да има изразито храбрих и моралних људи, они би ове ЦРВЕНЕ СВИЊЕ, у најмању руку, каменовали при сусрету.
  Реално, свака власт је користила своју позицију за стицање личне материјалне добит, али оволика бахатост није виђена. А како би и било другачије, када је на челу Српске јебени КРИМИНАЛАЦ. Шта може човјек рећи, а не заплакти, када недојебана БАБА „уринира“ по овом напаћеном народу, чији сам и ја припадник.

  Једино рјешење је ЕУТАНАЗИЈА ЦРВЕНИХ СВИЊА!

 6. Nekako poredeći pripadnike isila koji se opašu eksplozivom pa udu medju nedužne ….
  I one, opet , icilovce koji udju , opet medju nevine, u tržne centre, pozorišta, na sportske terene i ubijaju.Cilj im je da ubiju više ljudi, i znaju, svjesni su da nema šanse da ostanu živi

  I poredimo ih sa vojnicima našega režima koji preko mrtvih gaze do svojih ciljeva…Znaju, nije da neznaju, da oni ne bi imali onoliko koliko ne mogu potrošiti ni da imaju pet stotina života da nisu ostavili iza sebe armiju opljačkanih koji nemaju poslije njihove pljačke od čega da žive,
  znači svjesni su da su oni ubili tu armiju pokradenih.
  i ne samo njih, nego i njihovu rodjenu i nerodjenu djecu.

  I nekako poredeći isilove vojnike i režima našeg vojnike,

  Zajedničko im je što su korisni idioti američki, kojoj je cilj da Arapi ubijaju Arape, a Srbi Srbe.

  I, nameće mi se pitanje: koji vojnici su moralniji.
  I jedni , i drugi znaju da su ubice, ali isilovci ne mogu podnijeti da nose na svojoj savjesti žig ubice, oni odlaze sa svojim žrtvama.

  Našeg režima ubice svoga naroda , nemaju savjesti, ne peče ih žig čovjekoubice.

  Ubica ovo, ubica ono.
  Ali jedan odlazi sa svojom žrtvom, drugi majkičuje i zmajuje…

  P

 7. Некад често сједих у Марчелу и особа коју најчешће виђах бејаше госпођа Мајкић. Једе. Одем у Провансу. Опет Душанка Мајкић. Једе. У Харизми у Паласу сам пет пута годишње, али три пута сретнем гђу Мајкић. Која једе. И ништа спорно што госпођа стално једе и изгледа као онај што су му колеге цријево компресора убацили у анус, да то није један од показатеља алавости особе. Само дај још, још, још! Па мало и плата с додацима од скоро 9000 KM мјесечно, па и оба сина набацила на државне јасле. Па мало и то, већ дај још 28000 KM.

  A све то особа која је у педесетим завршила приватни факултет и у петој деценији живота први пут извадила пасош. А кућни буџет од легалних 13-14 хиљада КМ, све захваљујући политици.

 8. Некад често сједих у Марчелу и особа коју најчешће виђах бејаше госпођа Мајкић. Једе. Одем у Провансу. Опет Душанка Мајкић. Једе. У Харизми у Паласу сам пет пута годишње, али три пута сретнем гђу Мајкић. Која једе. И ништа спорно што госпођа стално једе и изгледа као онај што су му колеге цријево компресора убацили у анус, да то није један од показатеља алавости особе. Само дај још, још, још! Па мало и плата с додацима од скоро 9000 KM мјесечно, па и оба сина набацила на државне јасле. Па мало и то, већ дај још 28000 KM.

  A све то особа која је у педесетим завршила приватни факултет и у петој деценији живота први пут извадила пасош. А кућни буџет од легалних 13-14 хиљада КМ, све захваљујући политици.

 9. Као прилог могу дати коментар са БНтв портала:

  „BITAN JE JOS JEDAN PODATAK DA OVA ŽENA NEMA NIKAKVO FORMALNO I REDOVNO UNIVERZITETSKO OBRAZOVANJE I DA JE ČITAV RADNI VIJEK SVOJU RADNU POZICIJU, A JEDNO VRIJEME I DIREKTORSKU FUNKCIJU U FIRMI „RUDI ČAJAVEC“ U BANJALUCI, OSTVARILA ISKLJUČIVO NA ČLANSTVU I PRIPADNOSTI NEKOJ POLITIČKOJ ORGANIZACIJI. SA TE I SLIČNIH POZICIJA OVA ŽENA JE UVIJEK POSLUŠNO KAO VJERNI VOJNIK PARTIJE I DOSLEDAN SLEDBENIK SVIH IDEJA I IDEALA SVOJIH LIDERA (KOJIH JE MNOGO BILO U NJENOM ŽIVOTU…)PROTESTOVALA, GALAMILA, PROZIVALA I PRIJETILA…“

 10. Možemo mi govoriti ovo i ono, ovakva je i onakva…
  Ona je ubitačno punjenje tenka kojom tenkista zmaj od režima uništava živu i neživu silu.

  A, piš piš na zemlju u kojoj fizičkomoralna spodoba DM, pod direktnom komandom DM ima mjesečna primanja onoliko koliko ukupno dobije za plate kolektiv profesora jedne škole.

  Takva zemlja treba da nestane. Što prije, kako spodobe poput DM i njenog klavnokomadujućeg istih inicijala MD ne bi mučile žrtve.

 11. Đed joj bio na straži. Bez ispaljenog metka pobjego ispred Prve proleterske. Veliki su zulum u selu napravili.

  Ne vidim neki poseban problem u činjenici da je Majkićka za sebe a po slovu zakonu prigrabila taj novac. Veći mi je problem što baš niko od naših političara nije ranije ukazao na tu rupu u zakonu i pokrenuo proceduru za izmjenu.

  Najveća mi je misterija što korzo još uvijek pamti njen par nogu.

 12. ex-1978, 03.07.2015. 06:27:35
  Niko nije spomenuo zakon nego moral.Onaje bila jedan od većih zagovornika ušteda bla a sad ovakoIzgleda da je izdaja porodična tradicija kao i sve drugo.
  Nego bogati ko je sve šetao po tom korzu nije valjda samo ona i Meša Baždarević kad su njene noge bile najbolje?B-)B-)B-)B-)B-)B-)

 13. Мајкићева нека врати новац, а и да смањи апетит по препоруци Скоро-Доктора.

  Са друге стране, постоји власт на нивоу БиХ која овакве ствари може укинути за секунду. Како било, нису у протеклих 6 месеци, сумњам да ће и у наредних.

 14. BigerU moj, a šta je radila rudonjina vlast dok je bila na nivou države?

  Treba jednostavno, ukinuti sve zakone koje je fašističkookupacioni režim donio na svim nivoima. I krenuti od nule.

 15. Његова власт је очигледно лоша, ево ови нека промене. Мислиш да хоће?

  Било би занимљиво видети и остале кориснике ове погодности.

 16. Sve što rade monstumi režimski, legalno je, po važećim zakonima.
  Rješenje je poništiti sve zakone koje su donijeli,i krenuti od početka, stvarati novu republiku.
  Srpskom narodu je sudjeno da polazi uvijek od početka, da se uzdiže poslije stradanja u državama za koje su ginuli.

  Kraljevina
  SFRJ
  RS
  RSR rep srpska rudonjina

  E, sada opet smo na brisanom prostoru, na opljačkanoj i porušenoj zemlji. Iza zmajevih hordi ostala pustoš.
  Nema nam druge nego opet od temelja.

  Sada nam je najteže, poslije svih ratova i stradanja, nešto je ostalo, bili smo brojniji, nismo bili zaduženi.

  Sad nas je malo, nigdje ništa, privreda sa zemljom sravnjena, prezaduženi, pojeli nas duje, nikola, i marko… pere i emiri, ….

 17. Јес’, јес’…ај’ од*еби са том ментално ретардираном причом и запитај се ко је све користио ово право и шта се чека са укидањем истог.

  Мани ме жалопојки. И треба од темеља, али без шипљоглаваца попут тебе.

 18. Па ко те смета да побројиш кориснике истог права? Ја сам сигуран да ту нема ни једног поштеног и честитог Србина. Све сами неокомунистички олош.

 19. @mica trofrtaljka

  Набавићу Ти фотографију из времена кад је похађала Педагошку академију. Заиста је била згодна, имала фино грађене ноге. Али у то вријеме се ишло пјешке и није се од плате могло купити толико хране.

  Проблем јесте закон, али још већи алавост. Какви смо ми то људи? Проклети. Незасити. Из Психијатрији сам учио да здрав човјек има моралну инстанцу у себи, суд властите личности. По аналогији, да не постоји кривични закон, сви људи би убијали своје комшије да им отму имовину. Бијеше рат и показало се да је доста таквих. Ко нема морални закон у себи, мораш му га споља наметнути.

  Кант: „Звјездано небо изнад мене и морални закон у мени.“

 20. Данас пролазим Господском, кад маса социјалиста у црвеним мајицама са заставицама и црвеним балонима. И дјевојчице у СП мајицама нуде црвене СП бомбоњере. Реких: „Сачувај Боже!“ и одбих. Каже нека старија активисткиња (цирка 65 г.): „Није ваљда да и чоколадицу одбијате?“. „Од неокомуниста ни чоколадицу!“ – одговорих. Згледаше се као да погледом желе рећи „Ово је нека будала.“

  Добро је док вас нисмо још почели набијати ногама у задњицу, помислих.

 21. Kad bi banjolučki džentlmen bio fer pa rekao da mu je Mladen ili Vukota dao bombonjericu da bi je objeručke prihvatio i kleknuo na koljena ljubeći ih u stopala sve bih mu oprostio.

 22. Од свих српских издајника у историји, највећа и најорганизованија група су српску комунисти. Самим тим њихова је штеточинска дјелатност и најпогубнија.

 23. „Godine koje su pojeli skakavci“ tipa Baje, Dusanke, Barbike, Spirketa, Bude, Radisica. Da li ce nas jednom obuzeti stid sto smo dozvolili ovim kreaturama da vladaju nasim zivotima???

 24. A ŠTA JE NAGORE

  Zar je najbolje zastupanje interesa to što mjesečno sebi uzima 6 potrošačkih korpi, a radnik za to vrijeme prima 1/3 potrošačke korpe, penzioner 1/6!?

  I još im ‘ladno klepi, ispred gladnih usta, 28 milja maraka???

  Prosta računica: 28.000:800=35; otela je 35 plata, 3 godine nečijeg teškog rada.

  A Vama je to „zastupa interese svoga naroda na najbolji mogući način“!?

  Javno molim gospođu Majkić da moj interes ne zastupa ovako.

 25. I hajd ne kaži Svete bandere. I da hoćeš , ne smiješ ,jer je
  usvojen zakon o jrmgbikr… ne znam tačno ni kako se zove.
  Pošto sam legalista, a bogami bojim se vulićizacije i vukelićizacije ne smijem ni pomisliti na Svete Bandere.

 26. Биолошке јединке с дна прехрамбеног ланца не могу да разумију да постоје људи са ставом, који нису спремни никог да обожавају нити да му љубе стопе. А поготово се овдје нема коме љубити стопе. Али кад цијениш друге по себи, онда пројектујеш.

  ОДА БОТОВИМА С ДНА ПРЕХРАМБЕНОГ ЛАНЦА

  Народној срећи нема краја,
  кад власт хвале Сими Оро и Зораја.
  Приколицом свом бобу двосједу
  начинише Херцтрефа, деду.
  Низ Требевић без кочница пиче,
  а Биги им поред стазе кличе.
  Напријед браћо моја са Фронтала,
  без Додика слиједи нам педала.
  Држи, не дај, да наш Додо слети,
  по Бакиру и Босићу оплети.
  Авангардо, зелени те зову
  да љетујеш у Додином рову.
  Бацај бомбе као некад Рајко,
  чувамо те, Додо, наша мајко.
  Иде Додо опет пут Коридора,
  за њим трче и ОРАХ и ЗОРА.
  И шлепери дугиније’ боја,
  Једино је Игор изван строја.
  Ал’ Он има нове резервисте,
  који бјеже с Босићеве листе.
  Једино му празна оста каса,
  па му залуд лавеж вјерних паса.
  Џаба помоћ највећих старлета,
  већина му горе-доле шета.
  Нема даље, дошло се до краја,
  не помажу Сими ни Зораја.

 27. Ništa manji monsturm od banjolučkog džentlmena i ništa manji psihijatrijski slučaj nije prijedorsko govedo koje ne može sebi da usadi u glavu da se dobra i loša vlast upravo razlikuje po tome šta ko radi i kakve poteze vuče.
  Da je savez za promjene zaista savez za promjene smanjio bi plate i onemogućio zvjersku praksu kakvu je učinila ova debela Majkićka i zaista dokazali narodu da jesu za promjene i da jesu za narod. Nego huškaju svoje botove, poput ovog prijedorskog monstruma, da pričaju a šta su oradili ostali, a šta su uradili vaši. Popišam se u usta svakom takvom koji me svrsta u vaše i naše kao i ostale ljude u našoj republici koji podijeliše ljude na vaše i naše.

 28. Hercika, on je naš predsjednik, bez obzira što je podijelio ljude na naše i vaše, nije lijepo da mu se pišaš u usta.
  Ako ni zbogčega drugog, ono nemoj da likuju oni iz Kozarca.
  Svašta od tebe Hercika, caru da se popišaš u usta…

 29. Сада ће њу Миле избацити из странке. Он познато је не трпи грамзивост. Ха ха ха!

 30. JOŠ JEDAN

  Živko Marjanac, bivši zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine odlaskom u penziju iz državnog budžeta će naplatiti otpremninu od 25 hiljada maraka. Novac će dobiti i pored toga što je od decembra prošle godine angažovan na funkciji potpredsjedavajućeg Vijeća naroda Republike Srpske. Marjanac za ATV kaže da ne vidi u čemu je problem.

  “Odlaskom iz Savjeta ministara navršio sam više od 65 godina i imam pravo na penziju. Podnio sam taj zahtjev. Što se tiče otpremnine niti sam ja tražio otpremninu, niti sam je još dobio otpremninu, ali ona će biti u skladu sa zakonom, najvjerovatnije da će biti – to ću dobiti. I nema čovjeka koji je zaposlen u bilo kojoj instituciji, bilo RS, bilo u opštinama, bilo BiH da nema otpremninu, jer je to zakonska obaveza i zakonom je to regulisano. Ja ne vidim uopšte razlog što je to nešto sporno hoće li neko dobiti otpremninu ili ne”, obrazložio je Marjanac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *