Мајкић: Војници ОС БиХ подерани и са отпалим ђоновима у Авганистану

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је данас у Сарајеву да су војници из БиХ у мировној мисији у Авганистану у подераним униформама и чизмама којима су отпали ђонови. Мајкићева је рекла новинарима, након сједнице Комисије, да су војници из БиХ принуђени да од данских војника посуђују одјећу […]

четвртак, октобар 11, 2012 / 17:08

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је данас у Сарајеву да су војници из БиХ у мировној мисији у Авганистану у подераним униформама и чизмама којима су отпали ђонови.

Мајкићева је рекла новинарима, након сједнице Комисије, да су војници из БиХ принуђени да од данских војника посуђују одјећу и обућу.

Према њеним ријечима, ово се наводи у Информацији о посјети парламентарног војног повјереника БиХ четвртој ротацији Оружаних снага БиХ у мировној мисији ИСАФ у Авганистану, коју је прихватила Комисија на данашој сједници.

Комисија је закључила да Информација буде упућена домовима Парламентарне скупштине БиХ и да Министарство одбране БиХ поступи по препорукама које су садржане у Информацији, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На сједници Комисије закључено је да препоруке које је парламентарни повјереник БиХ навео током данашње расправе, а саставни су дио прошлогодишњег Извјештаја о раду Парламентарног војног повјереника БиХ, буду разматране на наредној сједници Комисије с циљем доношења одређених закључака.

Чланови Комисије су домовима Парламентарне скупштине БиХ за позицију парламентарног војног повјереника БиХ предложили Бошка Шиљеговића.

Комисија је одлучила да упути у парламентарну процедуру Приједлог закона о парламентарном надзору у области одбране и безбједности БиХ.

На сједници је примљена к знању Годишња анализа из области управљања персоналом за 2011. годину.

Чланови Комисије су се упознали са позивом на конференцију Центра за безбједносну сарадњу – РАЦВИАЦ, која ће бити одржана у Загребу 16. и 17. октобра, те примили к знању Информацију у вези са продужењем НАТО Повјереничког фонда два у БиХ на 2013. годину.0 КОМЕНТАРА

  1. Укинути неуспјелог франкештајна од ОСБиХ ПОД ХИТНО! Распродати покретну и непокретну имовину у власништву Министарства Одбране, од тог новца формирати фонд из којег ће се исплатити отпремнине и преквалификације за запослене ОСБиХ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *