Мајке Сребренице и Жепе биле код Будимира

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир примио је данас представнике удружења „Мајке енклава Сребреница и Жепа“, којој је дао подршку за одлазак у Страсбур, гдје ће Европском суду за људска права предати тужбу за почињени “геноцид“. Представнице удружења, Мунира Субашић и Када Хотић информисале су Будимира о кључним проблемима прогнаних Сребреничана, “поред осталога, о немогућности одрживог […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 14:55

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир примио је данас представнике удружења „Мајке енклава Сребреница и Жепа“, којој је дао подршку за одлазак у Страсбур, гдје ће Европском суду за људска права предати тужбу за почињени “геноцид“.

Представнице удружења, Мунира Субашић и Када Хотић информисале су Будимира о кључним проблемима прогнаних Сребреничана, “поред осталога, о немогућности одрживог повратка и остварења основних права, за што оптужују актуелну власт у оба ентитета и на нивоу БиХ“.

Посебно су истакле индоленцију власти у Федерацији БиХ, које су их, како су казале, превариле.

Будимир је током разговора, поред осталог, поновио свој ранији став по питању цивилних жртава рата, а које су уведене у право као страдали војници с наканом рјешавања статуса породица, а чиме је отворена могућност промјене категорије оптужница одговорних за те злочине, саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу Предсједника ФБиХ.

Он сматра да је потребно допунити постојећа законска рјешења о цивилним жртвама рата с посебним односом према “жртвама геноцида“.

– На тај начин била би створена претпоставка за обештећење тих жртава од Републике Српске, чије су јединице и политика одговорне за “геноцид у Сребреници“, казао је Будимир.0 КОМЕНТАРА

  1. Вјероватно их савјетује Е.Суљагић, кординатор акције „Гласајмо за Сребреницу“, бивши министар у Кантону Сарајево. Он је морао поднијети оставку кад је оптужен за насиље у породици кад је премлатио жену. Још их савјетује тузлански одвјетник Д.Алић, који је познат по томе што је био један од „управника“, на Косову, у УМНИК власти.
    Стварно смијешно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *